China va permite reluarea unor curse aeriene internaţionale spre Beijing după o pauză de şase luni cauzată de pandemia de coronavirus, informează DPA.

Nouă curse aeriene din opt ţări care au relativ puţine cazuri de COVID-19 au primit permisiunea de a ateriza la Beijing începând de joi, potrivit televiziunii de stat CCTV.

Toate zborurile internaţionale spre Beijing au fost suspendate pe 23 martie în cadrul măsurilor adoptate de guvernul chinez pentru a proteja capitala ţării de apariţia unor potenţiale focare noi de coronavirus, scrie Agerpres.

Cele opt ţări care au primit permisiunea de a-şi relua zborurile spre capitala chineză sunt Thailanda, Cambodgia, Pakistan, Grecia, Danemarca, Austria, Suedia şi Canada, a precizat postul CCTV.

Prima cursă internaţională va ajunge la Beijing venind din capitala Cambodgiei, Phnom Penh, în cursul zilei de joi.

După ce a criticat iniţial ţările care au impus restricţii împotriva călătorilor chinezi în debutul pandemiei de coronavirus, China a restricţionat la rândul ei într-o manieră severă cursele internaţionale în luna martie şi a interzis accesul în ţară pentru turiştii din majoritatea statelor lumii.

Ulterior, liderii de la Beijing au relaxat măsurile restrictive impuse muncitorilor străini care provin din anumite ţări.

China controlează deja în mare parte epidemia de coronavirus, iar numărul cazurilor noi este foarte mic. Miercuri, China nu a raportat nicio transmitere comunitară a virusului şi doar opt cazuri importate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri