Taj Mahal, principala atracţie turistică din India, se va redeschide pe 21 septembrie, cu reguli sanitare stricte, după mai bine de şase luni de pauză din cauza pandemiei de COVID-19, au anunţat marţi autorităţile, în contextul în care numărul contaminărilor a crescut în această ţară, informează DPA.

„Taj Mahal se va redeschide pe 21 septembrie”, a declarat pentru AFP Amit Srivastava, director adjunct în cadrul Ministerului Turismului statului Uttar Pradesh (nord). „Toate protocoalele referitoare la afecţiunea COVID-19, precum purtarea măştilor şi distanţarea fizică, vor fi aplicate”.

Acesta a precizat că numărul zilnic de vizitatori va fi limitat la 5.000, în comparaţie cu media obişnuită de circa 20.000 de persoane.

Taj Mahal, un mausoleu din marmură construit de împăratul mogul Shah Jahan în memoria mult iubitei sale soţii Mumtaz Mahal, decedată în 1631, şi-a închis porţile la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de COVID-19.

India, a doua ţară cea mai populată din lume, cu 1,3 miliarde de locuitori, a depăşit luni Brazilia ocupând locul al doilea mondial în ceea ce priveşte numărul de cazuri (4,2 milioane), după Statele Unite.

Taj Mahal este situat în oraşul Agra, din statul Uttar Pradesh, unul dintre statele indiene cele mai grav afectate, cu peste 270.000 de cazuri înregistrate până în prezent.

India, care a înregistrat începând cu luna august bilanţuri zilnice record de cazuri, depune eforturi în încercarea de a-şi redeschide activităţile, în contextul în care economia sa a fost grav afectată de criza sanitară.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri