Angajaţii din domeniul HoReCA s-au adunat miercuri seara, începând cu ora 20:00, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de decizia autorităţilor de a închide, la interior, restaurantele, barurile şi cafenelele.

Ninel Dănilă, patronul unui restaurant din Capitală şi unul dintre iniţiatorii acţiunii a declarat, pentru Agerpres, că până în acest moment la protest s-au adunat aproximativ 1.000 de persoane.

Protestatarii au pancarte cu mesaje precum: "Contăm doar când votăm", "Vrem să muncim", "La desert servim faliment", "Nu ne ajutaţi, nu ne ascultaţi, doar ne ignoraţi", "Meniul zilei: Şomaj", "400.000 de vieţi, o notă pe care nu vă permiteţi să o plătiţi!", "400.000 de afectaţi, fără a fi infectaţi" etc.

Potrivit paginii de pe Facebook dedicate acestui eveniment, protestul urmează să se desfăşoare până la ora 23:00. Pe reţeaua de socializare şi-au anunţat participarea la eveniment 2.900 de persoane.

Citiți și Patronii de restaurante vor ataca în justiție măsurile de închidere a localurilor

"Se anunţă destul de multă lume diseară şi vă rugăm următoarele lucruri: păstraţi distanţarea; purtaţi masca; nu politizăm prin scandări; îndemnăm la mult calm; singura scandare "vrem să muncim !", a scris Ninel Dănilă pe Facebook, înainte de protest.

De asemenea, pe pagina de Facebook a protestului au fost postate câteva întrebări la care cei din industrie aşteaptă răspuns din partea autorităţilor.

"Întrebări fără răspunsuri: 1. Cum e posibil să fim închişi de pe o zi pe alta? 2. Ce se întâmplă cu chiriile? 3. Ce se întâmplă cu taxele aferente acestei perioade? 4. Ce se întâmplă cu marfa perisabilă din stoc? 5. În cât timp se plăteşte şomajul tehnic? 6. Există variante de ajutor din partea statului pentru această perioadă ? 7. Cum procedăm cu creditele, leasingurile pentru echipamente şi celelalte plăţi pe care nu le putem onora?", întreabă angajatorii din industria HoReCa.

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, a declarat că aproape 100.000 de angajaţi din sectorul HoReCa vor fi concediaţi până la finele anului, iar industria va suferi pierderi de trei miliarde de euro, ca urmare a restricţiilor decise de Guvern în contextul pandemiei de Covid-19.

El a afirmat că hotărârea de marţi a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă privind reînchiderea restaurantelor şi cafenelelor a fost luată fără ca autorităţile să prezinte vreo dovadă că acest sector a contribuit la răspândirea infecţiei.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat că în şedinţa de miercuri a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a decis închiderea barurilor, cluburilor şi discotecilor din Capitală.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri