Turiștii israelienii ar putea intra în România pe baza ”pașaportului verde”

România trebuie să se concentreze, în acest an, pe partea de incoming, pe turiștii din Israel. Israelul s-a aflat constant pe primele locuri ca sursă de turiști pentru România, pentru 2018, 2019 și pentru primele două luni din 2020. Pe de altă parte, statul Israel va atinge ținta de vaccinare de 75% din populație în maximum două luni.

La ora actuală, potrivit mass-media din Israel, Ministerul israelian de Externe a ajuns deja la un acord cu Cipru, Grecia, Marea Britanie, Estonia, Georgia și Seychelles privind primirea turiștilor pe bază de adeverință de vaccinare - așa numitul ”pașaport verde” - și se află în discuții cu guvernele din România și Serbia. Prezentând la graniță ”pașaportul verde”, turiștii israelieni vor fi primiți în aceste destinații fără nicio limitare și fără carantină.

Călătoriile cetățenilor israelieni vor putea începe după ridicarea restricţiilor impuse în Israel privind zborurile internaţionale, care rămân deocamdată suspendate până pe 20 februarie.

Omul de turism româno-israelian Meidan Butnaru consideră că dacă România va semna acest acord cât de repede, Israelul va putea asigura chiar și mai mulți turiști decât înainte de 2020.

Citeste si:
Peste 5.000 de israelieni isi vor petrece vara pe litoralul romanesc
Meshek Wings: Peste 5.000 de...

Orașele mari precum București, Cluj, Timișoara, Brașov, dar și Valea Prahovei sau litoralul românesc, în timpul sezonului de vară, o să poată să-și recupereze o parte dintre turiștii tradiționali. Turismul intern este important, dar turismul de incoming aduce bani în țară, constituie export de servicii și este vital, mai ales în această perioadă grea, de criză. Astfel, România va putea primi măcar din Israel, în acest an, mulți turiști. Turiștii israelieni cheltuiesc zilnic, în medie, în afara costurilor pachetului turistic, 100 de euro și sunt clienți ai restaurantelor și mall-urilor.

Meidan Butnaru

Cât cheltuiește un turist israelian în România

Un turist israelian cheltuiește în România, pentru pachetul turistic, în medie, 580 de euro de persoană, plus încă 100 de euro pe zi pentru mâncare, cumpărături etc. Durata medie a unui sejur în România pentru un turist israelian este de 5 nopți.

Citeste si:
Peste 2.200 doze de vaccin Pfizer BioNTech ajung mâine în România
Peste 2.200 doze de vaccin...

În concluzie, fiecare israelian cheltuiește în total aproximativ 1.100 de euro, suma totală generată de cei peste 230.000 de vizitatori israelieni care au ales țara noastră în 2019 fiind de peste 1,2 miliarde de lei, turiștii din această țară fiind pe locul 1 la cheltuieli în România.

”Sper să nu pierdem trenul, măcar de data asta. După cum vedem, alte țări turistice precum Grecia, Cipru sau Marea Britanie s-au mișcat rapid. Pe lângă avantajele incoming-ului, acordul va fi bilateral iar turiștii români vor putea vizita la rândul lor Țara Sfântă pe baza adeverinței de vaccinare”, conchide Meidan Butnaru.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri