După un an plin de muncă și stres cu gândul la proiectele tale importante, meriți un concediu în care să uiți de toate grijile. O vacanță activă este cea mai bună alegere, dacă vrei să rămâi mereu în formă, să fii activ și să simți din plin adrenalina și satisfacția pe care ți le oferă o aventură unică. Cine spune că în concediu trebuie să stai doar la plajă sau pe terasa restaurantului?

Dacă îți dorești o vacanță cu adevărat memorabilă, în care să ai parte de experiențe complet diferite față de cele pe care le cunoști deja, îți recomandăm câteva destinații turistice în care te poți bucura de experiențe pline de aventură.

Mexic
O vacanță în Mexic este una dintre cele mai bune alegeri pentru iubitorii de adrenalină și de explorare, pentru că îți oferă numeroase posibilități de petrecere a timpului liber. Iată câteva activități pe care le poți trece cu încredere pe listă:

Snorkeling printre rechinii balenă din Marea Caraibilor: nu te teme, acești „rechini” nu sunt carnivori, sunt o specie de balenă și se hrănesc doar cu plancton! În timpul excursiei, la bordul unei ambarcațiuni speciale, vei avea parte de explicațiile unui ghid, care își va prezenta toate speciile de pești printre care vei înota. Vei avea suficient timp liber și pentru plajă și ocazia să savurezi un meniu tradițional mexican.

Aventură în jungla din Yucatan și descoperirea civilizației mayașe: vei avea ocazia să vezi cum trăiește în prezent o comunitate mayașă locală, să explorezi jungla și să faci snorkeling în faimoasele cenote (peșteri subterane).
Distracție în cel mai mare circuit de tiroliene din America de Nord: o experiență inedită va fi cu siguranță folosirea celui mai lung circuit de tiroliene de pe continent, care se întinde pe o distanță de peste 3 km și trece chiar pe deasupra coroanelor copacilor din jungla mexicană. Priveliștea de care vei avea parte și senzațiile pe care le vei încerca merită din plin!

Kenya
Această țară africană este una dintre cele mai căutate destinații pentru turismul de aventură. Poți vizita rezervația naturală Masai Mara, unde ai ocazia să vezi și să filmezi, din siguranța mașinii de teren, multe specii de animale sălbatice. Este un safari pe care nu-l vei uita niciodată, pentru că vei putea să admiri zebre, antilope Gnu, lei, elefanți, leoparzi, rinoceri și bivoli.

Dacă îți programezi concediul în perioada iulie-noiembrie, vei avea posibilitatea să asiști inclusiv la Marea Migrație, când turmele de ierbivore trec peste râul Mara. Poți găsi cazare chiar în parcul Masai Mara sau în apropiere.

Hawaii

Un sejur în Hawaii este ideal dacă vrei să combini aventura cu distracția și relaxarea. Te vei bucura de un peisaj paradisiac, perfect pentru surfing, dar și pentru explorare, dacă vrei să te aventurezi în canioane, peșteri sau să navighezi pe râuri învolburate. Dacă vrei și ai un buget destul de generos, poți să admiri insulele de la înălțime, într-o plimbare cu un biplan vintage pe deasupra insulei Kauai.

Aici, luxul este la el acasă, ai la dispoziție cele mai bine dotate resorturi din lume și plaje impecabil întreținute, sălbatice sau atent amenajate, pentru toate gusturile. De aceea, Hawaii este o destinație foarte bună atât pentru îndrăgostiți, cât și pentru familiile cu copii sau pentru tinerii dornici de aventură și distracție.

Nu ezita să faci anul acesta rezervare pentru un sejur plin de aventură! Alege destinația preferată dintre cele recomandate de noi sau - de ce nu? - poate vei dori să le încerci pe toate.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/munte-panorama-priveli-te-frumoasa-parc-1004542/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri