Turcia este una dintre destinaţiile preferate ale românilor pentru vacanţă deoarece oferă o mare varietate de atracții pentru turiștii care o vizitează. De la cupolele și minaretele din Istanbul, până la ruinele romane de pe coasta de vest, de la plajele din Antalya și stațiunile turistice de la Marea Mediterană, până la munții din partea de est a Mării Negre. Descoperiţi în acest articol câteva dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă ale Turciei, mai puțin aglomerate, recomandate chiar de E.S. Dna. Füsun Aramaz, ambasadoarea Turciei la București.

“Acest sezon turistic, ca și cel din 2020, nu va fi unul ușor, dar suntem pregătiți. Am introdus chiar un certificat “Safe Tourism Certification ” - hotelurile cu mai mult de 30 de camere trebuie să afișeze acel certificat la intrarea în hotel, dovedind astfel echiparea și pregătirea pentru cazarea turiștilor în deplină siguranță, cu impunerea unor norme foarte înalte de igienă”, a declarat E.S. Dna. Füsun Aramaz (foto), într-un interviu acordat Wall-Street.

Cappadocia

Prima recomandare a diplomatului turc este Cappadocia, “un loc ce pare de pe altă planetă”, în viziunea E.S. Dna. Füsun Aramaz.

Cappadocia este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, mai este numită și „The land of beautiful horses” și este considerat cel mai frumos loc din lume de unde poți să zbori cu balonul.

Cappadocia Turcia

Cappadocia este o destinație turistică de vizitat datorită peisajului selenar, orașelor subterane, bisericilor-peșteri și caselor săpate în stâncă. Acest peisaj se datorează eroziunii de mii de ani a ploilor și a vântului, la care a fost supus tuful vulcanic - lavă scursă ce a format un strat gros de 150 m.

Cele mai importante orașe din regiunea Cappadocia sunt Avanos - faimos datorită ceramicii, Göreme - orașul cu faimoasele hornuri de stâncă, Nevşehir - capitala regiunii, Ortahisar și Uçhisar - fiecare cu castelul său în stâncă, Ürgüp, Çavusin și Zelve.

Cappadocia TurciaCappadocia Turcia

Coasta Mării Negre

Coasta Mării Negre din Turcia este o lume diferită de restul țării, cu sate care se împletesc pe litoralul îngust, înconjurat de mare, pe de o parte, și de munții pe de altă parte. Deși această regiune nu este în topul preferintelor turiștilor străini, în opinia ambasadoarei Turciei, este o parte frumoasă a Turciei.

Una dintre atracțiile cele mai căutate ale acestei zone este Mănăstirea Sumela. La aproximativ 70 de kilometri sud de orașul Trabzon, acest loc are o istorie care datează din era bizantină.

Mănăstirea Sumela Turcia

Sinop este cel mai nordic punct de pe coasta turcească a Mării Negre și, de asemenea, cel mai bine protejat port. Acum este un loc de mică importanță, în comparație cu importanța să în antichitate, când era un oraș comercial aglomerat la capătul nordic al rutelor principale din Cappadocia și din ținuturile Eufratului.

Sinop Turcia

Rize este „capitala ceaiului” din Turcia. Faceți o excursie la grădina de ceai deasupra orașului, unde puteți savura ceaiul în timp ce admirați priveliști superbe pe dealurile goale. Pe lângă faptul că este acasă la o gamă imensă de plante de ceai, grădina are o colecție de floră subtropicală.

Rize Turcia

Mersin

Mersin este o staţiune balneară din sudul Turciei, situată între Antalya şi Alanya. Deşi este un oraş de dimensiuni considerabile și beneficiază de cel mai lung sezon turistic din Turcia, puţini străini aleg ca destinaţie de vacanţă această staţiune, majoritatea dintre ei fiind turci. Cele mai potrivite luni, din punct de vedere al temperaturilor sunt martie, aprilie și mai.

Mersin Turcia

Una dintre bijuterile orașului turcesc Mersin este Moscheea Mugdat. Numit în onoarea unuia dintre asociații profetului Mohammed, Mikdad ibn Aswad, templul a fost deschis în 1998 și poate găzdui până la 5500 de enoriași. Complexul religios este construit în stilul arhitectonic clasic otoman și are 6 minarete și 3 balcoane. De asemenea, include o bibliotecă, o sală de conferințe, un centru medical, o sală de mese și alte spații.

Mersin TurciaMersin Turcia

Mersin Turcia

Gaziantep

Gaziantep este una dintre destinațiile de top din regiunea sud-estică a Turciei. Orașul este cunoscut în Turcia pentru a produce cea mai bună baclava din țară și există aproximativ 200 de magazine de patiserie, unde turiștii pot degusta acest desert.

Gaziantep Turcia

Muzeul Zeugma Mosaic din Gaziantep este cel mai mare muzeu de mozaic din lume cu peste 1700 mp de mozaicuri și una dintre atracțiile principale ale orașului. Muzeul este dedicat mozaicurilor găsite în orașul antic Zeugma, fondat de unul dintre generalii de armată a lui Alexandru cel Mare în anul 300 î.e.n.

De asemenea, în Gaziantep mai puteți vedea hanuri istorice, case tradiționale, moschei sau bazaruri în jurul Cetății Gaziantep (Kale).

Gaziantep TurciaGaziantep Turcia

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri