Turcia este una dintre destinațiile preferate de români, mai ales pentru regimul său de all inclusive. Intrarea în Turcia se face, în prezent, în baza unui test PCR negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire în țară. Însă autoritățile se gândesc serios să renunțe la aceste teste, inclusiv pentru români.

Turcia este în lockdown până pe 17 mai 2021, iar din această dată până la finalul lunii mai, autoritățile turce se gândesc să renunțe la testele PCR, necesare pentru intrarea în țară.

Oficialii nu au precizat cu exactitate numărul țărilor și care vor fi acestea, însă, cu siguranță, România se numără printre ele, datorită numărului de noi cazuri în scădere. De asemenea, încă nu au gândit o altă formulă de control al turiștilor, deoarece renunțarea la testele PCR se află încă la stadiul de PROPUNERE.

Totodată, autoritățile au precizat că va conta vaccinarea anti-COVID, însă nu va fi obligatorie.

În 2020, Turcia a fost vizitată de 400-500.000 de români, iar pentru 2021, estimăm că vom avea în jur de 600.000 de turiști români. Scăderea din turism cauzată de pandemie a fost masivă, în 2019, având aproximativ 2 milioane de turiști români în țara noastră.

Ferit Turgut, Board President of Regional Representative

Fără vaccin nu poți nu lucra în turism

Turgut, președintele Asociației Agențiilor de Turism, a mai precizat că în luna februarie a început vaccinarea angajaților din turism, iar până la finalul lunii mai cu toții vor fi imunizați.

”Vaccinarea se face cu Pfizer sau serul chinezesc, aceasta rămânând la alegerea oamenilor. Vaccinarea este obligatorie pentru angajații din industrie, fără vaccin nu pot lucra în domeniu”, a menționat Turgut.

De asemenea, Turgut a mai spus și că nu sunt în discuții cu Uniunea Europeană în ceea ce privește certificatul/ pașaportul verde, deoarece nu cred că este necesară o asemenea condiție.

Antalya, destinația favorită a românilor

Când ne gândim la Turcia, primul lucru care ne vine în minte sunt resorturile all inclusive din Antalya. În 2019, aproximativ 15 milioane de turiști au trecut „pragul” Antalyei.

În schimb, în 2020, doar 3 milioane au reușit să ajungă pe teritoriul turcesc.

”Sperăm ca în 2021 să ajungem măcar la jumătatea numărului de turiști înregistrat în 2019, în jur de 7,4 milioane de vizitatori”, a adăugat Turgut.

Ce se întâmplă dacă ne infectăm cu COVID în vacanță, în Turcia

Mai puțin de 1000 de turiști au fost depistați pozitivi pe teritoriul Turciei în primele luni ale lui 2021. Cât despre 2020, aproximativ 3.500 de vizitatori s-au infectat cu virusul în Turcia.

”Dacă un turist este depistat pozitiv, este carantinat timp de 14 zile într-unul din hotelurile care au camere speciale pentru astfel de cazuri. Costurile carantinei sau spitalizării, după caz, sunt suportate de către noi”, a mai spus oficialul.

Una dintre agențiile de turism din România care operează chartere în Turcia este Hello Holidays. Plecările au loc din București, Cluj sau Oradea. Noutățile anului în ceea ce privește vacanțele în Turcia, circuitele cu avionul Coasta Lycia - Antalya și Cappadocia - Antalya, au un tarif fix de 99 de euro + taxe pentru plecările din luna martie.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri