Mai mulți administratori de plajă de la Mamaia au riscat și au mutat șezlongurile mai aproape de apă, deși nu au voie să facă asta. Acum ar putea fi amendați, anunță reprezentanții Apelor Române Dobrogea Litoral.

Plajele au fost reamenajate în acest an, iar noile sectoare nu pot fi exploatate, așa că șezlongurile ar trebui să fie amplasate pe sectoarele vechi de plajă, spun reprezentanții Apelor Române Dobrogea Litoral. Asta înseamnă că șezlongurile trebuie să fie la distanță de 150 – 200 de metri de apă, ceea ce a dus la supărarea turiștilor, scrie Digi24.

Turiștii și-au exprimat nemulțumirea de la începutul sezonului în legătură cu plaja lărgită de la Mamaia. Au mai reclamat că nisipul este plin de scoici, dar și că apa devine brusc prea adâncă la câțiva metri de mal.

Reprezentanții Apelor Române Dobrogea Litoral spun că patronii care au mutat șezlongurile vor fi întâi avertizați să le readucă pe sectoarele vechi de plajă. În caz contrar vor fi amendați cu amenzi de până la 25.000 de lei.

Investitorii se tem că-și vor pierde clienții, în condițiile în care mulți turiști preferă să meargă la plajă în Năvodari.

Lărgirea plajei a creat, practic, un teritoriu nou pentru România, dar a adus și o problemă nemaiîntâlnită: aceste suprafețe nu sunt cadastrate, nu figurează în acte și, deci, nu pot fi concesionate.

În urma lucrărilor de lărgire, stațiunea Mamaia are din acest sezon estival o suprafață de plajă nouă de peste 50 de hectare.

Sursa foto: Visit Mamaia/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri