Cremele cu protecție solară, folosite de turiști pe plajă, au fost interzise în Thailanda, deoarece reprezintă un pericol pentru viața subacvatică. Guvernul thailandez se opune folosirii acestor loțiuni, deoarece conțin substanțe suficient de periculoase încât să amenințe viețuitoarele din apă.

Decizia a venit în urma unor studii efectuate de coasta de sud-est a țării, care au arătat că o mulțime de corali au ost afectați de cremele folosite de turișii care au înotat, notează The Independent.

Loțiunile interzise sunt cele care conțin substanțe chimice precum: oxibenzonă, octinoxat, 4-metilbenziliden camfor sau butilparaben.

Substanțele chimice „deteriorează recifele de corali, distrug larvele, le obstrucționează sistemul reproductiv și provoacă decolorarea recifelor de corali”, este menționat în anunțul Departamentului Parcului Național, Conservării Faunei Sălbatice și a Plantelor din Thailanda.

Oricine va folosi astfel de creme poate fi amendat cu până la 2.000 de lire sterline. Cu toate acestea, este încă neclar cum va fi implementată măsura.

Restricții similare mai sunt și în mica naţiune insulară Palau, din Micronezia, sau în statul american Hawaii.

Nu în ultimul rând, în 2018, autorităţile au decis închiderea pentru o perioadă nedeterminată a Maya Bay, golful devenit celebru datorită filmului "The Beach", cu Leonardo DiCaprio, după ce au fost semnalate daune profunde provocate recifurilor de corali.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri