Multe din călătoriile din acest final de an sunt puse sub semnul întrebării din cauza variantei Omicron a coronavirusului. Cu toate acestea, nu-i deloc imposibil să călătorești de Sărbători și să ai un Crăciun de poveste, în destinațiile în care ai așteptat cu sufletul la gură să ajungi. Pentru a călători fără probleme în acest final de 2021, iată câteva sfaturi de la specialiștii din turism, dar și de la oameni care au călătorit în toată lumea.

Sfaturi pentru planificarea călătoriilor

Gândește-te la o călătorie ca la o poveste cu început, mijloc și sfârșit. Prin urmare, dacă alegi să călătorești în mai multe destinații, lasă cel mai frumos hotel sau unitate de cazare la final pentru a încheia experiența cum se cuvinte. Dacă între zboruri intenționezi să apelezi la o mașină închiriată, ar fi util să faci acest proces din timp pentru a te asigura că nu ai probleme.

„Dacă intenționați să vizitați o insulă grecească, rețineți că grecii tind să rămână pe o singură insulă în loc să înghesuie cât mai multe într-o singură călătorie. Gândește-te tematic: Santorini are peisaje uimitoare, dar plajele sunt mai bune în Mykonos... Totodată, în insule precum Tinos și Syros, mâncarea și cultura sunt la superlativ, cu prețuri semnificativ mai mici la hotel decât Mykonos”, a declarat Anthony Grant, scriitor american stabilit în Grecia.

Așadar, stabilește din timp locațiile și ia în calcul că uneori te poți bucura doar dacă te afli într-o singură locație. Uneori și pierdutul timpului pe drum riscă să te obosească mai tare.

Citește și: Top locuri unde să îți petreci un Crăciun de poveste anul acesta

Sfaturi pentru alegerea zborului în perioada sărbătorilor

Alegeți zboruri dimineața devreme, care sunt de obicei mai puțin aglomerate. Evitați să luați ultimul zbor al zilei ori de câte ori este posibil, mai ales în lunile de iarnă pentru a reduce șansele de a pierde zborurile de legătură sau de a avea întârzieri din cauza anulărilor sau a vremii. Optați pentru bagajele de mână la următoarea călătorie. Veți sări astfel peste cozile imense din aeroport și nu va trebui să așteptați bagajele când aterizați”, a precizat Anna Brown, manager de relații publice la Expedia U.S.

bagaje avionFoto: Shutterstock.com

Mark Hoenig, cofondator al companiei de turism digitale VIP Traveler ne sfătuiește să luăm cu noi un schimb de haine în bagajul de mână, în contextul în care există șanse mari ca bagajele să fie rătăcite. Nu călători cu cadourile după tine, ci încearcă, dacă poți, să le livrezi direct la destinația la care trebuie să ajungă, ne mai spune specialistul. Totodată, indicat ar fi ca darurile care necesită a fi inspectate de angajații din aeroport să nu fie împachetate.

„Cumpărați-vă biletele cât mai din timp posibil. Pe măsură ce oamenii își amână planurile de călătorie internaționale din cauza preocupărilor pe care le au în legătură cu pandemia, zborurile interne tind să devină mai aglomerate și mai scumpe”, arată Rajeev Shrivastava, CEO al companiei de asigurări de călătorie VisitorsCoverage.com

Sfaturi pentru închirierea caselor de vacanță

„Căutați case de închiriat sau apartamente de vacanță care au cele mai flexibile politici de anulare, astfel încât să vă puteți anula șederea în ultimul moment, indiferent de motiv.

Cele mai multe companii din domeniul ospitalității au se regăsesc pe site-uri majore de unde se pot rezerva direct vacanțele. Rezervarea sejururilor direct la companie are avantajul de a avea un tarif redus. De asemenea, multe dintre acestea oferă servicii digitale de rezervare și administrare a unității de cazare alese.

Vered Schwarz, COO al companiei de software de închiriere de case de vacanță Guesty

Sfaturi pentru adunările de familie

Matt Berna, director general în cadrul companiei de turism Intrepid Travel, pe regiunea Americii de Nord ne sfătuiește ca dacă alegem să călătorim cu familia, să ne limităm la călătoriile cu membri apropiați sau cu partenerul de viață. De ce? Pentru că în eventualitatea în care regulile de călătorie dintr-un stat se schimbă „peste noapte”, vom putea intra în carantină cu familia și nu cu persoane străine cu care călătorim.

craciun familieFoto: Shutterstock

„Aerisirea camerelor și ventilația rămân aspecte extrem de importante când suntem într-un grup, mai ales în contextul pandemiei. Este unul din lucrurile pe care oamenii le uită deseori, în principala din cauza vremii reci de afară”, a declarat Stephen Kissler, cercetător la Harvard T. H. Chan School of Public Health.

Sfaturi pentru rezervarea la hoteluri

„Multe dintre cele mai bune hoteluri blochează rezervările online pentru a le ține libere pentru perioada de vârf a Sărbătorilor. Rezervările care apar în această perioadă nu mai sunt gestionate de un soft online, ci de angajații hotelului. Poți cere ajutorul unui consultant turistic în acest sens, care te va ajuta să găsești mai rapid cazare pentru perioada sărbătorilor de iarnă”, a precizat Henley Vazquez, co-fondator al companiei de turism Fora.

Sfaturi de călătorie pentru părinții care au copii mici

Deseori, în călătorii, copiii și bebelușii își pierd rapid răbdarea dacă se află constant pe drumuri și dacă vizitează. De aceea e bine să dedici timp din vacanța ta pentru copii, să stai în tihnă cu ei, să te joci și să faci și lucruri distractive pentru ei.

calatorie familieFoto: Shutterstock

„Planifică-ți niște timpi liberi pentru bebelușii tăi și copiii mici în timpul călătoriilor tale de vacanță... copiii nu se descurcă întotdeauna bine atunci când sunt în permanență în mișcare. Asigurați-vă că vă programați ceva timp în fiecare zi pentru a vă sta, relaxa, juca cu jucăriile și interacționează cu copiii tăi.

Copiii au nevoie de pauze frecvente de la oameni și de activități planificate pentru a se juca. Asigurați-vă că împachetați suficiente jucării pentru a-i ține ocupați pe copii atunci când pregătiți mesele sau când ai altă activitate planificată.

Fran Maier, CEO al companiei de închiriere de echipamente pentru copii BabyQuip

Sfaturi pentru închirierea unei mașini

Mulți operatori de închirieri de mașini oferă servicii de preluare fără contact, de unde puteți să vă urcați direct în mașină, spune Anna Brown, manager de relații publice la Expedia U.S.

Important de precizat aici este că atunci când închiriezi o mașină, alege opțiunea de a plăti mai târziu. Acest lucru îți oferă mai multă flexibilitate și poți anula o rezervare dacă apare una mai bună.

Sursa: CNBC

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri