Companiile aeriene se întrec în oferte. Ianuarie – luna cu cele mai mici prețuri la biletele de avion. Luna Ianuarie este momentul propice pentru achiziționarea biletelor de avion la prețuri cu până la 60% mai mici. Tarifele cele mai mici pentru zborurile dorite sunt evidențiate pe Vola.ro sub denumirea de „Ieftinuarie”.

„Explicația pentru ‚‚Ieftinuarie’’ este una simplă: companiile aeriene au promoții, este o perioadă în care încă își definitivează orarul de zbor pentru anul ce urmează, vor să testeze piața, să ia pulsul preferințelor pasagerilor. De asemenea, recomandăm și alegerea hotelurilor cu opțiunea de Anulare Gratuită pentru un plus de confort psihic și mai puține bătăi de cap în cazul unui eveniment neașteptat”, a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro.

Destinațiile spre care se găsesc cele mai ieftine bilete de avion în luna Ianuarie sunt printre cele mai iubite de către turiștii din toată lumea: Italia, Austria, Spania, Franța și Portugalia

Destinațiile spre care se poate zbura cel mai ieftin din România sunt cele europene, spre care românii se îndreaptă, de altfel, cel mai des, atât pentru vacanțe de relaxare, cât și pentru vizitarea rudelor și prietenilor, ori pentru a merge la studii sau la muncă.

Printre acestea, se numără Italia, o destinație preferată de români pentru city break-uri și unde prețurile pentru un bilet dus-întors încep de la 20 euro, dar și Austria, unde românii merg cu precădere la schi în perioada aceasta, pe biletul de avion plătind sume ce încep de la 40 de euro dus-întors de persoană.

Din lista orașelor spre care se poate zbura cu un cost minim dacă biletul este achiziționat în luna în curs, nu lipsesc nici Barcelona (bilete de la 49 euro/persoană/dus-întors), Madrid (prețuri de la 42 euro/persoană/bilet dus-întors) sau Valencia (tarife de la 60 euro/persoană/bilet dus-întors).

Totodată, îndrăgostiții care vor să petreacă Valentine’s Day într-unul dintre cele mai romantice orașe din lume, Paris, vor plăti luna aceasta pentru un bilet de avion dus-întors 49 euro/persoană. Dintre orașele europene cele mai iubite de români, prețul cel mai mare la bilete de avion în luna ianuarie este către Portugalia, de la 79 euro/persoană pentru un zbor dus-întors.

Românii profită de prețurile mici din ianuarie pentru a-și rezerva city break-uri în lunile de primăvară și chiar concediile din sezonul estival

Deși pe fondul pandemiei city break-urile au fost înlocuite cu vacanțe mai lungi, de multe ori spre destinații interne, ori, la polul opus, spre destinații exotice unde erau mai puține restricții, conform specialiștilor Vola.ro, în 2022 am putea asista la o revenire treptată a city break-urilor în preferințele turiștilor români.

Aceștia au făcut deja primele rezervări pentru lunile de primăvară și chiar pentru vacanța de Paști de anul acesta. De asemenea, au apărut și cereri de tip early booking, pentru vacanțele de vară, Grecia, Turcia și Spania fiind printre cele mai solicitate destinații pentru concediile mai lungi din sezonul estival.

Vânzări cu 150% mai mari luna aceasta la biletele de avion comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior

Pe fondul apariției vaccinului, a certificatului verde și reglementării mai clare a condițiilor de călătorie, românii sunt din ce în ce mai dornici și, totodată, dispuși să călătorească în afara țării.

Astfel, Vola.ro estimează o creștere de minimum 150% în luna curentă comparativ cu ianuarie 2020. Totodată, Vola.ro a raportat vânzarea a unui număr dublu de bilete de avion în luna decembrie 2021 față de aceeași perioadă a anului precedent.

Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion de linie si low-cost, opțiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, city-break-uri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car. În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri