Industria turistică din Rusia, care se recupera lent după lovitura suferită de pandemia de coronavirus, se confruntă acum cu o provocare şi mai mare în urma sancţiunilor europene impuse ţării după ofensiva militară rusă din Ucraina.

"Nu vreau să folosesc cuvântul catastrofă, dar situaţia este foarte aproape de aşa ceva", a declarat pentru EFE, Maia Lomidze, directoarea Asociaţiei Turoperatorilor din Rusia, potrivit Agerpres.

Luni s-a aflat că Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru zborurile din 36 de ţări, printre care ţările din Uniunea Europeană (UE) şi Canada, ca răspuns la aceeaşi măsură adoptată de aceste state.

Lomidze a precizat că daunele provocate de sancţiuni şi de contra-sancţiuni încă nu au fost calculate, pentru că totul se întâmplă "acum şi aici", dar este evident că turoperatorii ruşi vor suferi pierderi drastice.

"Închiderea unor ţări ca Ungaria, Grecia şi Cipru este o adevărată lovitură", a precizat ea.

Măsurile europene ca represalii pentru operaţiunea militară lansată de Rusia la 24 februarie împotriva Ucrainei a obligat compania aeriană rusă Aeroflot să-şi suspende zborurile în Europa până în martie sau mai.

Au fost suspendate şi zborurile spre Statele Unite, Canada şi mai multe ţări din America Latină.

Lomidze a confirmat că după închiderea spaţiului aerian european se va reduce semnificativ turismul rusesc spre ţările din Caraibe şi că ocolurile pe care vor fi nevoite să le facă unele zboruri se vor reflecta într-o creştere a preţului la bilete.

Ea a precizat totuşi că turiştii ruşi vor putea alege alte destinaţii populare, precum Turcia, Egipt sau Emiratele Arabe, deşi există "riscul potenţial" ca şi aceste ţări să se alăture sancţiunilor împotriva Rusiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri