UPDATE 15:00 Familia din România care a semnalat dispariţia în Alpi, Italia, a trei cetăţeni români a informat ministerul cu privire la faptul că a fost contactată de către membrii de familie declaraţi dispăruţi, context în care a precizat că persoanele în cauză se află în afara oricărui pericol.

Turiştii români ar fi fost cazaţi în această perioadă într-o locaţie fără acces la mijloace de comunicaţie (reţea de telefonie mobilă şi conexiune la internet). MAE precizează că nu mai sunt, în prezent, alte solicitări sau semnalări privind dispariţia altor cetăţeni români.

MAE, prin Departamentul Consular, Ambasada României la Roma şi Consulatele Generale ale României la Trieste şi Milano, monitorizează permanent evoluţia situaţiei, continuă dialogul cu autorităţile italiene pentru obţinerea unor informaţii actualizate şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale. MAE precizează că procedurile de identificare a tuturor victimelor de către autorităţile italiene sunt în desfăşurare.

Cel puţin şase persoane au murit duminică după ce gheţarul Marmolada s-a prăbuşit în munţii Dolomiţi din nordul Italiei. De asemenea, alte cel puţin 14 persoane au fost rănite în avalanşă iar mai multe sunt declarate dispărute, printre care și români.

Cinci elicoptere şi mai multe echipe cu câini de salvare au fost desfăşurate pentru a căuta persoane prinse sub gheaţă, zăpadă şi pietre. Conform agenției ANSA, dispăruții, în număr de 16 conform estimărilor de la acest moment, sunt italieni, germani, cehi și români.

O persoană grav rănită a fost transportată cu elicopterul la un spital din Treviso, iar alte optsprezece persoane care aşteptau să fie salvate au fost coborâte de asemenea cu elicopterul jos în vale.

În timp ce elicopterele îşi continuă căutările, echipele de salvare de la sol au fost chemate înapoi la bază duminică seara, din cauza temerilor că alte bucăţi din gheţar s-ar putea prăbuşi, scrie Agerpres.

Chiar dacă oficialii nu au comentat asupra cauzei potenţiale a accidentului, se pare că temperaturile record din Italia din ultimele săptămâni au jucat un rol important.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri