Blue Air a anunțat astăzi suspendarea zborurilor până luni, pe 12 septembrie, creând haos pe aeroport, în rândul tuturor turiștilor. Cu toate acestea, agențiile de turism susțin că vor găsi soluții pentru turiștii care urmau să plece în vacanță prin intermediul programului de zbor Blue Air.

“Paralela 45 are grupuri, nu zboruri charter cu Blue Air. Vom găsi variante alternative, turiștii nu vor avea de suferit, nu li se va anula călătoria după decizia companiei de zbor. Vor fi, poate, modificări cu o zi ale perioadei. Atât. În general, toți touroperatorii vor găsi soluții pentru turiștii lor”, a declarat Alin Burcea, pentru wall-street.ro.

Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate a pleca de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022. Ministerul Mediului a decis poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air Aviation S.A.

Reacția Ministerului nu a întârziat să apară, în urma anunțului companiei aeriene, ministrul Tanczos Barna cerând Blue Air să reia de urgență zborurile, explicând că nu există justificare pentru această decizie.

Nu în ultimul rând, Blue Air dă vina pe declarațiile ANPC pentru blocarea conturilor companiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri