Un top al celor mai bune orașe din lume în care să trăiești, conform situației din 2022, e dominat de orașe din Europa, o arată un raport al diviziei de cercetare The Economist Intelligence Unit(EIU) din cadrul grupului media Economist Group.

Pentru a treia oară în ultimii cinci ani, Viena, capitala Austriei, ocupă prima poziție în topul celor mai bune orașe în care să trăiești(Global Liveability Index). Primele 5 poziții sunt ocupate de orașe din Europa și Canada, așa cum se poate observa mai jos:

  • Viena - Austria
  • Copenhaga - Danemarca
  • Zurich - Elvetia
  • Calgary - Canada
  • Vancouver - Canada

Un criteriu important în cadrul ediției de anul acesta a studiului a fost reprezentat de capacitatea orașelor de a se întoarce la normal, prin eliminarea restricțiilor împotriva COVID-19. Contextul pandemic a lovit puternic orașele europene în ceea ce privește poziția lor în acest top, pe parcursul anului 2020 și 2021. Viena, de exemplu, care acum este pe prima poziție, în 2021 a fost pe cea de-a 12-a poziție.

Pe lângă condiția menționată mai sus, pentru a stabili care sunt cele mai bune orașe în care să trăiești, sunt luați în considerare peste 30 de factori din 5 categorii generale precum stabilitate, sistem medical, cultură și mediu, educație și infrastructură, scrie euronews.com.

Sursa foto: Sina Ettmer Photography / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri