Miros de portocali la tot pasul, baruri hipsterești ascunse pe străduțe, grădini în care s-au filmat scene din Game of Thrones și cea mai mare catedrală din lume în stil gotic - acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care poți să le vezi… și să le simți atunci când vizitezi Sevilla.

Orașul Sevilia este inclus în pachetul turistic Senior Holidays Costa del Sol oferit de agenția Hello Holidays. Mai multe detalii despre prețuri și locațiile vizitate, la acest link.

Dacă ai cel puțin câteva zile la dispoziție pentru a vedea Sevilia, atunci cel mai bun lucru pe care îl poți face este să mergi în centrul orașului, apoi să îți închizi aplicația de hărți a telefonului. Sevilla este genul de oraș pe care îl vei explora cel mai bine atunci când o iei pe drumul greșit.

Odată ajuns în centru, aproape orice străduță sau alee pietruită pe care vei păși îți va oferi o supriză plăcută, fie că vorbim de un magazin trendy, de un mic parc împânzit de portocali, de un restaurant modern sau old school, sau de o clădire istorică de care nu îți va fi frică de faptul că va cădea peste tine.

Personal cred dacă vizitezi acest oraș fără măcar o zi de plimbări aleatorii, în care să nu fii nevoit doar să bifezi un șir de muzee și catedrale de pe o listă, înseamnă că ai ratat esența Sevilliei.

Desigur, capitala Andaluziei oferă și o serie de atracții super turistice pe care în mod clar vă recomand să le vizitați. Catedrala din Sevilia (foto jos) este una dintre ele, aceasta fiind cea mai mare catedrală în stil gotic din lume.

În imediata apropiere se află Palatul Real Alcazar (foto jos), cel mai vechi palat din Europa încă folosit de un monarh. În ciuda numelui, adevarata atracție nu este palatul în sine ci grădinile acestuia. Dacă spun că acestea arată precum în povești poate părea un clișeu. Totuși, ideea este susținută de faptul că regizorii celui mai popular serial modern, Game of Thrones, au ales această locație pentru a filma scenele din regatul fictiv Dorne – o oază de verdeață într-un ținut deșertic

.

La 10 minute de mers pe jos relaxat se află a treia destinație hiper-turistică a Seviliei: Piața Spaniei (foto jos) și alăturatul parc (Parque de Maria Luisa).

Cu portocali și trăsuri la tot pasul, iazuri și pavilioane opulente cu gresie, Piața Spaniei pare a fi scoasă dintr-un tablou. Odată aparținând Palatului San Telmo din secolul al XVII-lea, terenul a fost transformat special pentru Expoziția Ibero-Americană din 1929 de către omul care a proiectat Bois de Boulogne, celebrul parc din Paris.

Piața combină elemente de arhitectură renascentistă cu stiluri renașterii maure ale arhitecturii spaniole. Parcul este locul perfect și pentru un picnic liniștit, recomandarea mea fiind Isleta de Los Pajaros („insula păsărilor”) de lângă râu, un loc unde se aud doar fântânile de apă și poate un muzician aflat în zonă.

Dacă ziua de plimbări se apropie de final, mai faceți câțiva pași până la Turnul de Aur aflat în apropiere, apoi traversați râul și admirați apusul soarelui de pe Calle Betis, strada aflată chair vis-a-vis de turn.

Sursa foto: Wall-Street.ro, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri