O companie din Turcia vrea să demareze anul acesta o croazieră de 3 ani – un produs unic pe piața de turism, care le oferă doritorilor nu doar posibilitatea de vizita întreaga lume, dar și o vară veșnică și opțiunea de a fi cu adevărat ”nomazi digitali”.

O croazieră de 3 ani pe mările și oceanele lumii, în care poți să lucrezi, dar și să vizitezi aproape 400 de destinații, inclusiv 13 ”minuni ale lumii”: acesta este cel mai nou și probabil și cel mai extravagant produs turistic. Life at Sea Cruises, cei care au lansat prima dată ideea în martie 2023, au fost cumpărați de Miray, o companie din Turcia cu decenii de experiență în acest domeniu, după un scandal care părea să fi compromis definitiv proiectul, scrie CNN.

Turcii au relansat însă ideea și au înlocuit și nava pe care își vor petrece trei ani din viață doritorii cu una mai mare. Cel mai probabil, vor achiziționa unul dintre cele 3 vase croazieră ale companiei germane AIDA Cruises, afirmă CNN.

Cât costă croaziera de 3 ani în jurul lumii

Cei care vor să plece într-o astfel de croazieră trebuie să știe că prețurile nu sunt tocmai mici. Cel mai ieftin loc într-o cabină interioară (fără vedere la mare) începe de la 38.500 de dolari pe an. La cele mai bune cabine, care au și balcon, prețul ajunge aproape la 100.000 de dolari pe an. Cei care călătoresc singuri și împart cabina cu altă persoană primesc un discount de 15%.

Serviciile sunt all-inclusive și, cum compania garantează Internet de mare viteză pe toată durata croazierei, poți să și lucrezi de pe vas. În locul cazinoului care se afla inițial pe navă va fi instalat un spațiu de co-working și chiar săli de ședințe. Poți chiar să închiriezi propriul birou.

De asemenea, în preț sunt incluse chiar și ”seminarii de îmbogățire”, pentru cei pe care vacanța i-a lăsat cu conturile goale. Nu sunt incluse însă excursiile pe uscat, serviciile de spa și eventualele proceduri medicale și tratamente necesare pasagerilor. Există și o limită de vârstă – 16 ani, deoarece la bord nu se face școală. De asemenea, nu poți să iei cu tine câinele (sau pisica).

Ce traseu are croaziera de 3 ani în jurul lumii

Croaziera începe la Istanbul pe 1 noiembrie 2023, continuă în America de Sud, Caraibe, America de Nord, Asia, Australia, Africa, iar la 1 noiembrie 2026 ancorează din nou în Istanbul. Marea Neagră nu este în itinerar, deci turiștii nu vor vedea și litoralul românesc. Sunt însă 382 de opriri, unele de câteva zile, pentru ca pasagerii să poată vizita obiective faimoase de pe tot globul. Itinerarul complet, AICI.

Nava va avea peste 500 de cabine și, cum acestea au două paturi, vor fi mai mult de 1.000 de călători în croaziera de 3 ani. Majoritatea celor care au achiziționat până acum pachetul turistic – s-a ajuns deja laa 40% din capacitate - sunt americani, scrie CNN. Ca să nu trebuiască să care valize uriașe, toți cei care au achitat croaziera primesc acasă o capsulă în care să-și pună lucrurile și care este expediată apoi la navă, înaintea îmbarcării.

Sursa foto: Mikhail Pankov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri