Valoarea medie a unei vacanţe pe litoralul românesc a fost de 546 de euro pentru două persoane, în acest an, iar durata medie a unui sejur a fost de 4,8 nopţi, conform datelor unui turoperator.

Potrivit Litoralulromanesc.ro, bugetul mediu plătit în 2023 pentru un concediu la malul mării a fost similar cu cel înregistrat în 2022.

Din totalul rezervărilor, 26% au fost achitate cu vouchere de vacanţă, iar durata medie a sejurului a fost 4,8 nopţi.

Datele citate relevă faptul că pentru cei aproape 12.000 de turişti care au oferit feedback la finalul sejururilor petrecute pe litoral, curăţenia din hoteluri a fost evaluată cu nota 8,59 din 10, serviciile primite - cu 8,28, poziţionarea hotelului - cu 8,99, personalul hotelului - cu 8,56, raportul calitate-preţ - cu 8,15, şi dotarea unităţilor de cazare - cu 7,82.

Peste 36% din totalul celor care au ales litoralul românesc în această vară sunt din Capitală. Pe locul secund se află judeţul Prahova, cu 5,92% din totalul turiştilor veniţi pe litoral, iar pe poziţia a treia se află judeţul Cluj, cu 5,27% din total. Topul este continuat, în ordine, de Timiş (5,20%), Braşov (4,44%), Iaşi (4,30%), Argeş (2,75%), Bacău (2,14%), Dolj (2,14%) şi Suceava (2,10%).

La polul opus se situează judeţele Tulcea, Ialomiţa, Mehedinţi şi Sălaj, care, cumulat, nu adună două procente.

Conform sondajului, principala categorie de turişti care alege staţiunile de la Marea Neagră ca destinaţie de vacanţă, respectiv 68% din total, este formată din familii, urmată de cupluri, cu 22% din total.

În ceea ce priveşte clasamentul pe criteriul "vârstă", 41,9% dintre turiştii care preferă staţiunile româneşti de pe Litoral sunt între 25 şi 44 ani, 28% între 45 şi 54 de ani, respectiv 12% reprezintă seniorii din categoria de vârstă 55 - 64 de ani.

Turoperatorul menţionează că, deja, unii turişti au început să se intereseze de achiziţionarea sejururilor la Marea Neagră pentru vara viitoare, iar cea mai mare parte a ofertelor vor fi disponibile la finele lunii septembrie prin intermediul programului "Înscrieri Timpurii", pentru a beneficia de avantaje precum un discount de până la 50% şi posibilitatea de a plăti pachetul în tranşe.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri