Operatorul low-cost Wizz Air continua sa se dezvolte in regiune si anunta extinderea in nordul continentului prin inaugurarea celei de-a 14-a baze operationale in Vilnius, Lituania. Pentru inceput, compania va aloca bazei o aeronava complet noua Airbus A320, incepand cu luna aprilie, anul viitor.


Totodata, Wizz Air va lansa opt noi destinatii de la Vilnius catre Londra - Luton, Doncaster - Sheffield (Marea Britanie), Cork (Irlanda), Eindhoven (Olanda), Stockholm - Skavsta (Suedia), Milano - Bergamo, Roma - Fiumicino (Italia) si Barcelona (Spania).

Tarifele pornesc de la 14,99 euro (un singur zbor, cu toate taxele incluse).

„ Pe langa faptul ca vom creste oportunitatile de calatorie, vom crea pe piata lituaniana sute de noi locuri de munca si vom aduce un aport semnificativ pentru veniturile industriei turismului local”, a declarat József Váradi, chief executive officer Wizz Air.

Wizz Air a transportat peste 9,3 milioane de pasageri in ultimile 12 luni.

Flota companiei este compusa in prezent din 34 de aeronave Airbus A320, ce opereaza de la 12 baze: 5 in Polonia, 1 in Ungaria, 1 in Bulgaria, 3 in Romania, 1 in Ucraina si 1 in Cehia. Cea de-a 13-a baza, din Sebia va deveni operationala in aprilie 2011.

Wizz Air a transportat 1,65 milioane pasageri in relatia cu Romania, in 2009, in crestere cu 87% fata de anul precedent, potrivit datelor furnizate de companie.

Romania reprezinta astfel piata cu cea mai mare crestere pentru operatorul cu tarife scazute.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri