Programatorul creditat cu inventarea softului open-source care sta la baza bitcoin, Satoshi Nakamoto, despre care se credea ca este un pusti minune ascuns in spatele unui pseudonim, ar fi de fapt un barbat de 64 de ani, fiu al unui preot budist, care duce o viata retrasa in California.

Potrivit revistei Newsweek, citata de CNBC, forta intelectuala din spatele monedei virtuale traieste, este sanatos, duce o viata retrasa in California si nu si-a mai folosit numele primit la nastere de patru decenii.

Barbatul de origine japoneza este descris de familie si cunoscuti drept o persoana secretoasa si irascibila si lucreaza pentru companii si armata, anunta Mediafax.

Fratele lui Satoshi, Arthur Nakamoto, a declarat pentru Newsweek ca programatorul este un om de o inteligenta stralucita, care a lucrat la "chestii clasificate", dar a folosit un termen vulgar la descrierea personalitatii acestuia.

Revista a pus cap la cap o serie de indicii care au condus la Nakamoto, care duce "o viata modesta" in Temple City, din San Gabriel Valley, la est de Los Angeles.

Citeste si:
Leul a pierdut teren în raport cu principalele valute
Leul a pierdut teren în...

Potrivit unor zvonuri, Nakamoto ar detine circa 4% din monedele bitcoin aflate in circulatie, care valoreaza sute de milioane de dolari.

Moneda virtuala a devenit tot mai populara in randul persoanelor care nu mai au incredere in banii reali. Controversele din jurul bitcoin s-au amplificat insa din cauza falimentului platoformei de tranzactionare Mt. Gox si a temerilor ca moneda este vulnerabila la furt, fraude si utilizare ilicita.

Mt. Gox a anuntat pe 24 februarie ca a pierdut 750.000 de bitcoin apartinand utilizatorilor si alte 100.000 de monede virtuale aflate in proprietatea sa. Compania a facut cerere de intrare in faliment, la Tokyo, afirmand ca datoriile depasesc activele cu 2,7 miliarde yeni (26,4 milioane dolari).

Bitcoin este tranzactionata joi in jurul valorii de 650 de dolari pe unitate.

Citeste si:
Halving Bitcoin: Ce inseamnă de fapt „înjumătățirea” monedei minate
Halving Bitcoin: Ce inseamnă...

Sursa foto: Mediafaxfoto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea eCommerce »Citește și
Fashion Days lansează serviciul de retur cu banii pe loc
Setari Cookie-uri