Gecad, fond de investitii european orientat spre finantari de tip early stage in companii tehnologice si eCommerce, a devenit recent unul dintre principalii investitori in Tynka, un start-up din Newcastle, Marea Britanie. Gecad va consilia, de asemenea, echipa de tineri antreprenori din spatele Tynka si va ajuta compania sa atinga obiectivele de business propuse.

Dezvoltata de o echipa de tineri absolventi ai unor universitati britanice, Tynka (www.tynka.com) este o aplicatie ce permite studentilor sa fie la curent cu activitatile si evenimentele specifice intereselor lor, din campusuri si din afara lor. Studentii pot folosi aceasta platforma, de asemenea, pentru a adera la grupuri studentesti, pentru a confirma participarea la actiuni si pentru a cumpara bilete la diverse evenimente. Functia Notice Board din cadrul aplicatiei le permite, de asemenea, sa vanda si sa cumpere obiecte de la alti studenti.

"Studentii petrec mult timp incercand sa urmareasca ce se intampla interesant in campus - Tynka ii ajuta sa descopere si sa monitorizeze activitatile si evenimentele care ii intereseaza. Cand eram student imi era greu sa urmaresc tot ce se intampla in campus iar acum sper ca Tynka a rezolvat aceasta problema. Totodata, motorul eCommerce incorporat in aplicatie permite efectuarea de tranzactii si plati. Studentii pot acum sa gaseasca inclusiv cumparatori pentru manualele de care nu mai au nevoie, pentru biciclete sau echipamente sportive", spune Stephen Irvine, CEO si fondatorul Tynka, pana recent student la Durham University.

Tynka si-a lansat platforma beta la inceputul lunii februarie 2014 si are peste 10.000 de utilizatori inscrisi de la 11 universitati din Marea Britanie. Pana la finalul acestui an Tynka planuieste sa acopere majoritatea universitatilor din Marea Britanie.

Printre investorii in Tynka se numara si Northstar Ventures, fond de investitii cu sediul in Newcastle, sustinut de European Regional Development Fund si European Investment Bank.

"Sprijinim in mod deosebit tinerii antreprenori si companiile care se concentreaza pe segmente de nisa. Tynka are avantajul de a fi fost creata de catre studenti care inteleg nevoile celor de seama lor. Speram sa reusim in viitorul apropiat sa extindem activitatea acestei companii la nivel global", spune Radu Georgescu, founding partner la Gecad Group.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri