Retailerul suedez de fashion Hennes & Mauritz (H&M), care detine 37 de magazine pe piata romaneasca, va lansa anul viitor si magazinul online in Romania, a anuntat compania, scrie Mediafax.

Tot anul viitor, H&M are in plan lansarea de magazine online si in Belgia, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Portugalia si Slovacia, se arata intr-un anunt al companiei.

Primul magazin online H&M a fost deschis in Suedia, tara de origine a companiei, urmat de cele din Danemarca, Norvegia, Finlanda, Germania, Austria, Marea Britanie, Olanda si Statele Unite ale Americii.

In primele noua luni ale anului fiscal curent, perioada decembrie 2013 - august 2014, vanzarile H&M Romania au crescut cu 39%, la 864 de milioane de coroane (94,1 milioane de euro) de la 620 de milioane de coroane suedeze in acelasi interval al anului trecut. In Romania peste 20 de fabrici lucreaza pentru retailerul suedez. Salariile in industria textilelor sunt printre cele mai scazute pe plan loca, fiind cuprinse intre 700 si 1.000 de lei net.

H&M a fost fondat in Suedia 1947 si este listat la NASDAQ OMX Stockholm. Retailerul are aproape 3.300 de magazine pe 54 de piete, inclusiv unitati deschise in sistem de franciza.

Citeste si:
Cinci branduri ale grupului H&M, disponibile în România online
Grupul H&M aduce în România...

Principalul competitor, Inditex, a intrat la inceputul lunii aprilie in zona comertului online cu brandul Zara. Grupul spaniol a introdus anul trecut si platforma online pentru Pull&Bear.

Sursa foto: H&M, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea eCommerce »Citește și
Cel mai mare retailer de fashion din lume are un nou CEO
Setari Cookie-uri