Tot anul viitor, H&M are in plan lansarea de magazine online si in Belgia, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Portugalia si Slovacia, se arata intr-un anunt al companiei.

Primul magazin online H&M a fost deschis in Suedia, tara de origine a companiei, urmat de cele din Danemarca, Norvegia, Finlanda, Germania, Austria, Marea Britanie, Olanda si Statele Unite ale Americii.

In primele noua luni ale anului fiscal curent, perioada decembrie 2013 - august 2014, vanzarile H&M Romania au crescut cu 39%, la 864 de milioane de coroane (94,1 milioane de euro) de la 620 de milioane de coroane suedeze in acelasi interval al anului trecut. In Romania peste 20 de fabrici lucreaza pentru retailerul suedez. Salariile in industria textilelor sunt printre cele mai scazute pe plan loca, fiind cuprinse intre 700 si 1.000 de lei net.

Citeste si:

H&M a fost fondat in Suedia 1947 si este listat la NASDAQ OMX Stockholm. Retailerul are aproape 3.300 de magazine pe 54 de piete, inclusiv unitati deschise in sistem de franciza.

Principalul competitor, Inditex, a intrat la inceputul lunii aprilie in zona comertului online cu brandul Zara. Grupul spaniol a introdus anul trecut si platforma online pentru Pull&Bear.

Sursa foto: H&M, Shutterstock.com