eTailerii din Romania sunt convinsi de faptul ca numarul tranzactiilor online “vor creste puternic” in urmatorii ani, sustinute de evolutia mobile commerce-ului; m-Commerce-ul va acoperi 28% din profitul net al magazinelor online in 2015, conform unui studiu realizat de eNet.

Studiul implica sondaje printre 177 de magazine online si a avut loc in mai-august 2014. Magazinele respondente considera ca ridicarea produselor din puncte fizice va deveni o metoda din ce in ce mai preferata de cei care cumpara online, desi cea mai normala metoda va ramane livrarea prin curier. Interesant este ca 36% dintre respondenti sunt convinsi ca in urmatorii ani vor intra pe piata locala nume mari internationale, care vor concura brandurile deja existente in Romania.

Cea mai populara companie de curierat din Romania este Fan Courier (56%), urmat de Urgent Courier (42%) si de Posta Romana (27%). Patru din zece magazine au optimizate site-urile si pentru terminale mobile. Vezi mai jos studiul complet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri