Netopia mobilPay, unul dintre principalii procesatori de plati din Romania, anunta reducerea comisionului standard de procesare aplicat comerciantilor parteneri la 0,99%, incepand cu data de 9 decembrie. Noul plan tarifar pentru comercianti este definitiv si vine in contextul reducerii taxei de interchange la 0,2%, respectiv 0,3 la cardurile de credit, aplicata la nivel national de luna aceasta.

Potrivit reprezentantilor Netopia, noul plan de comisionare va intra in vigoare automat si definitiv pentru toti comercianti, acestia semnand deja actul aditional pentru activarea noului comision. Astfel, peste 6.000 de magazine online partenere Netopia mobilPay vor avea acces la tarife de procesare minime, care vor incuraja masiv adoptia si promovarea platii online cu cardul, in detrimentul rambursului.

”Odata cu reducerea comisionului interbancar si cea a comisionului de procesare, plata online devine extrem de accesibila pentru comercianti. In consecinta, toate magazinele online, incepand cu marii jucatori, pana la eshop-urile medii si mici, vor opta pentru plata digitala, care va castiga teren important in fata cash-ului. Putem spune, fara niciun fel de dubiu, ca vom asista, anul viitor, la o crestere de cel putin 30% a volumului de tranzactii online cu cardul fata de 2015”, declara Antonio Eram, CEO si Fondator al Netopia mobilPay.

Daca pana acum comisioanele standard de procesare aplicate de companie se ridicau, in medie, la circa 2,5% per tranzactie, odata cu scaderea la 0,99%, clientii au la dispozitie doua planuri tarifare, care permit inclusiv comisionare lunara, pe volum de tranzactii.

Astfel, comerciantii Netopia mobilPay pot opta pentru planul de comision procentual, unde platesc comisionul standard de 0,99%, la care se adauga taxa de tranzactie de 0,30 lei (care include si un SMS de notificare a clientului final pentru tranzactie reusita), sau pentru un abonament fix lunar. Acesta din urma elimina taxa de tranzactie si percepe un comision pe volume de tranzactii, intre 0,65% si 0,8%.

Citeste si:
Netopia mobilPay a procesat cu 40% mai multe tranzactii in T1
Netopia mobilPay a procesat...

Comerciantii care adopta plata cu Bitcoin, beneficiaza de un comision preferential, de 0,5%.

Principalul concurent al Netopia este PayU.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Netopia mobilPay ofera comerciantilor plati in Bitcoin