Retailerul online Elefant a finalizat recent o noua runda de investitii de 5,5 milioane de euro. In actionariatul companiei a intrat Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity consiliat de Axxess Capital, care a devenit actionar minoritar semnificativ. La noua runda de investitii a participat si Catalyst Romania care intrase in actionariat in 2014. Finalizarea tranzactiei este conditionata de obtinerea acordului Consiliului Concurentei.

Investitia are ca obiectiv accelerarea ritmului anual de crestere de peste 50% pe care Elefant il are in prezent. Mai mult, Elefant va beneficia de expertiza specifica a noului investitor.

In decursul celor 6 ani de activitate, Elefant a atras mai multe runde de investitii, in actionariatul sau intrand, alaturi de Fribourg Capital, actionar fondator majoritar si fondurile Catalyst Romania, consiliat de 3TS Capital Partners si acum EEAF. Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat Romaniei, finantat in principal prin initiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" 2007-2013, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

“Ma bucur ca exista in Romania fonduri de investitii care impartasesc viziunea de crestere a industriei eCommerce. Noua investitie va fi alocata dezvoltarii de tehnologie si extinderii in CEE", a declarat Dan Vidrascu, CEO al Elefant.

Horia Manda, Managing Partner al Axxess Capital, a adaugat: „EEAF si-a propus sa aduca expertiza si capitalul pentru a sprijini compania in urmatoarea etapa de dezvoltare. Avem incredere ca echipa de management este capabila sa profite de cresterea pietei de retail online si consideram ca Elefant are potentialul sa se distanteze de restul competitorilor, devenind numarul doi autoritar in piata.”

Elefant a fost lansat ca o librarie online in 2010, reusind in cei 6 ani de la infiintare sa devina unul dintre cei mai mari retaileri online generalisti din Romania. In 2014-2016, compania a cunoscut o extindere puternica prin dezvoltarea rapida a ofertei sale de produse, la preturi competitive precum si prin diversificarea modalitatilor de livrare prin infiintarea a 18 puncte de livrare in 6 orase din tara. Un alt pas important in dezvoltarea retailer-ului a fost extinderea prezentei sale in Republica Moldova.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri