,,Anul financiar trecut platile online in sistemul PayU au avut cea mai buna evolutie din ultimii 12 ani. Din ce in ce mai multi romani aleg sa cumpere online, valoarea medie a cosului de cumparaturi mentinandu-se in jurul valorii de 255 lei. Plata cu cardul ramane metoda de plata preferata de romani, iar plata in rate devine din ce in ce mai populara, cumuland 16% din totalul tranzactiilor. Cea mai mare tranzactie online a fost realizata cu un card inregistrat in Ungaria si a atins valoarea de peste 145.700 lei.” a declarat Marius Costin, Country Manager PayU Romania.

In anul 2017, cea mai mare tranzactie a fost inregistrata in luna ianuarie si a atins valoarea de peste 107.000 lei.

Produsele din categoria IT&C raman in topul preferintelor romanilor care cumpara online. Aproximativ 33% din valoarea totala a tranzactiilor online a fost alocata produselor din aceasta categorie.

,,Romanii cumpara online din ce in ce mai mult produse precum mobilier, decoratiuni, jucarii, carti, produse alimentare, produse cosmetice si vinuri. Aceasta categorie numita eTail vine puternic din urma, cumuland in prezent aproximativ 35% din totalul vanzarilor.” a adaugat Marius Costin, Country Manager PayU Romania.