Conform unui studiu realizat de agentia de digital marketing adLemonade la inceputul lunii octombrie pe un esantion de 205 persoane, dintre care fac parte: antreprenori, IT-isti, directori de marketing sau specialisti de marketing si C level management: chief executive officer (CEO), chief operations officer (COO) si chief financial officer (CFO), reies diferite obiceiuri de consum ale romanilor in ceea ce priveste perioada de Black Friday. Astfel, in topul preferintelor romanilor care vor face cumparaturi de Black Friday 2018 se afla produsele electrocasnice si electronice.

Intrebati ce au in plan ca cumpere anul acesta de Black Friday, majoritatea respondentilor (52.5%) au confirmat ca isi doresc sa achizitioneze electrocasnice si electronice. Pe locul doi se afla segmentul fashion, 16.6% dintre participanti intentionand sa cumpere haine, incaltaminte si accesorii. Pe locul 3 se afla segmentul destinat cartilor, cu un procent de 9.1%. Iar 5.7% dintre respondenti si-au propus sa cumpere articole de casa si gradina si tot 5.7% cosmetice si produse de ingrijire personala.

Pentru 47.3% dintre respondenti, principala sursa de informare cu privire la ofertele Black Friday este eMAG. Site-urile brand-urilor ocupa locul 2 in preferintele participantilor - 16.6%, urmate de comparatoarele de preturi - 11.2%.

Cei mai multi respondenti prefera sa faca cumparaturile in dimineata zilei de Black Friday. Seara ocupa locul 2 in preferintele participantilor, iar miezul noptii se pozitioneaza pe locul 3. Cei mai putini aleg intervalul pranzului pentru a-si cumpara produsele de Black Friday.

Potrivit studiului efectuat de agentia de digital marketing adLemonade, 38.5% dintre respondenti au alocat in 2017 un buget intre 500 si 1000 lei pentru cumparaturile de Black Friday, 31.7% dintre ei au ales sa cheltuie peste 1000 lei, in timp ce 29.8% au cheltuit intre 1-500 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri