Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a avizat favorabi propunerile de buget pe anul 2020 pentru institutiile cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale.

CSAT a analizat, in cadrul sedintei, propunerile de buget pentru anul 2020 in cazul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Serviciului de Telecomunicatii Speciale si Serviciului de Protectie si Paza, document care a fost avizat favorabil, a informat Administratia Prezidentiala, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, Ministerului Apararii Nationale i s-a mentinut alocarea si in anul 2020 a 2% din PIB, procent convenit prin Acordul politic national privind cresterea finantarii pentru Aparare. Fondurile avizate vor permite finantarea derularii programelor de inzestrare a Armatei Romaniei.

"Sumele avizate pentru celelalte institutii din domeniul apararii tarii si securitatii nationale vor asigura indeplinirea misiunilor si obiectivelor stabilite si asumate de catre acestea", mai arata Administratia Prezidentiala.

Citeste si:
Retrospectiva 2018: Klaus Iohannis, la al patrulea an de mandat
Retrospectiva 2018: Klaus...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
LIVE TEXT: Iohannis, fata in fata cu presa