Motorul de căutare GLAMI lansează www.glami.eco, o nouă destinație online pentru moda sustenabilă. Platforma găzduiește magazine online ce comercializeză produse sustenabile și a fost lansată de o echipă tânără și pasionată, convinsă că moda sustenabilă este calea de urmat.

După cum a dezvăluit proiectul GLAMI Fashion (Re)search, sustenabilitatea este un subiect de interes pentru cumpărătorii români - aproape jumătate au declarat că sunt interesați de moda sustenabilă atunci când fac achiziții online. Preocuparea pentru sustenabilitate în România urmează tendințele deja existente în Europa, unde apar mai multe branduri de modă care încearcă să producă articole de îmbrăcăminte și accesorii cu grijă pentru Pământ și cei din jur.

www.glami.eco este o inițiativă a motorului de căutare de modă GLAMI (platformă care s-a născut în 2013 și a fost lansată în România în 2017). Proiectul GLAMI.eco a fost lansat ca o continuare a inițiativelor axate pe sustenabilitate pe care GLAMI le-a introdus pe platformele locale, printre care și www.glami.ro, care au inclus: filtre de materiale și modă sustenabilă, un ghid al materialelor, o mai bună evidențiere a mărcilor locale și a poveștilor lor.

Ioana Oprea, marketing manager GLAMI România, și Elena Cobianu, business development manager GLAMI România, sunt speakeri la cel de-al doilea webinar online retailTalks: Trenduri noi în online marketing - Cum vinzi prin intermediul unui motor de căutare! Te poți înscrie gratuit AICI.

Ca urmare a reacțiilor pozitive din partea utilizatorilor, GLAMI a decis să creeze GLAMI.eco, dedicat exclusiv modei sustenabile. „GLAMI este o platformă care reunește 3.000 de magazine online și peste 45 de milioane de vizitatori pe lună în 15 țări, așa că am văzut o ocazie de a promova schimbarea mediului înconjurător într-un mod responsabil. Avem deja peste 250 de branduri sustenabile într-un singur loc, pe GLAMI.eco și suntem siguri că acesta este doar începutul”, spune Tomáš Hodboď, CEO GLAMI.

Platforma www.glami.eco este un proiect independent, un motor de căutare de modă sustenabilă conectat la branduri și magazinele online, dar fără niciun compromis. Pentru înregistrarea pe www.glami.eco, trebuie respectate o serie de criterii: materiale, producție, condiții de muncă, transparență a producției și certificări (de exemplu: certificarea ecologică GOTS, de comerț echitabil, BlueSign).

Moda sustenabilă în România

Consumatorii români sunt interesați să cumpere articole de modă sustenabilă; cu toate acestea, au nevoie de mai multe informații despre ce înseamnă sustenabilitatea și cum pot identifica brandurile sustenabile - aproape jumătate dintre cumpărătorii români nu știu ce face un articol vestimentar să fie sustenabil.

Jumătate dintre respondenții la studiul GLAMI Fashion (Re)search despre moda sustenabilă consideră că au un comportament sustenabil deoarece cumpără produse de o calitate mai bună.

72% dintre români acordă o atenție deosebită materialelor eco din care sunt fabricate produsele, iar 89% consideră că materialele sunt unul dintre principalii factori din sectorul modei sustenabile și ar dori să afle mai multe despre avantajele și dezavantajele lor. Acesta este motivul pentru care GLAMI a lansat un ghid dedicat materialelor pentru utilizatori, care poate fi găsit aici: https://www.glami.ro/ghidul-materialelor/.

Un alt semn că românii sunt dispuși să plătească mai mult și sunt interesați de articole de modă sustenabilă este că sunt, de asemenea, deschiși să plătească mai mult pentru ambalaje biodegradabile - 34% dintre respondenți au răspuns da.

Un top 3 al celor mai populare produse sustenabile include rucsacuri și genți din poliester reciclat, genți din piele vegană și lenjerie și tricouri din bumbac organic. Unele dintre cele mai populare branduri sustenabile disponibile pe www.glami.ro sunt Patagonia, Cream, Ragwear, Armedangels, Kings of Indigo.

Lansat în 2017, GLAMI.ro oferă cumpărătorilor online de modă o destinație unică pentru shopping și posibilitatea de a accesa sute de mii de produse, dar și de a găsi rapid produsele potrivite nevoilor, gusturilor și bugetului lor. Primul motor de căutare e-fashion din România are peste 300 de magazine partenere înregistrate pe www.glami.ro și peste 700.000 de produse de la +12.000 de mărci.

La nivel mondial, platformele GLAMI sunt vizitate de peste 45 de milioane de utilizatori în fiecare lună.În cele 15 țări în care GLAMI funcționează, există +7 milioane de utilizatori care urmăresc activ conținutul de social media pe canalele GLAMI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri