Orașul din Italia care caută 100 de degustători de tiramisu pentru a juriza Campionatul Mondial din 2025

Foto: Pixabay.com

Orașul din Italia care caută 100 de degustători de tiramisu pentru a juriza Campionatul Mondial din 2025

Cuprins Articol:
Cupa Mondială de Tiramisù din 2025 va avea loc la Treviso pe 10 și 11 octombrie, 240 de candidați prezentându-și cele mai bune deserturi în speranța de a câștiga primul loc. Profesioniștii din gastronomie nu au voie să concureze. Și, bineînțeles, pentru a se asigura că concurentul legitim este victorios, este esențial să existe un juriu bine informat, astfel sunt căutați 100 de jurați pentru a îndeplini sarcinile foarte importante de degustare.

Pentru a fi considerați jurați, părțile interesate trebuie să susțină un test online, prin intermediul site-ului oficial al Cupei Mondiale de Tiramisù.

Testul, care conține 15 întrebări despre regulile competiției, va fi disponibil pentru susținere pe 13 septembrie, începe la ora 10:00 și se va încheia la miezul nopții, transmite DailyMail

Jurații vor fi aleși pe baza scorului general la întrebări, precum și a ordinii cronologice de finalizare a testului.

Cum poți participa la competiție ca jurat

Trebuie menționat că postul este deschis doar celor cu vârsta de peste 18 ani, iar postul este neplătit.

Cei care trebuie să călătorească la Treviso pentru a fi jurați nu vor primi rambursarea cheltuielilor de călătorie suportate.

Candidații selectați vor fi contactați prin e-mail de către organizație în septembrie - cel târziu pe 26 ale lunii.

Tiramisù, adesea considerat un desert italian emblematic, este preparat din savoiardi (biscuiți originari din Napoli, cunoscuți sub numele de „degete de seară”), înmuiați în cafea.

Desertul stratificat combină savoiardi cu cremă dulce de brânză mascarpone, cacao, zahăr, ouă, acoperit cu un praf de cacao. Numele său poate fi tradus prin „înviorează-mă” - care se referă la calitatea energizantă a cafelei din preparat.

Povestea din spatele tiramisu

Se crede că bucătarul cofetar italian Roberto „Loli” Linguanotto, care a murit în iulie 2024 la vârsta de 81 de ani, a inventat desertul.

El a creat clasicul culinar la începutul anilor 1970, în timp ce lucra la Alle Beccherie, un restaurant renumit din Treviso, nordul Italiei.

Desertul are mai multe povești despre origine, inclusiv una care spune că Linguanotto ar fi scăpat accidental mascarpone într-un bol cu ​​zahăr și ouă.

Potrivit localnicilor, Linguanotto a perfecționat apoi rețeta desertului cu aromă de cafea cu ajutorul Alba di Pillo-Campeol, soția lui Ado Campeol, proprietarul restaurantului Alle Beccherie.

Se pare că aceasta a adăugat ulterior pișcoturi înmuiate în espresso la desert.

Personalizate pentru tine