13 / 16

Musee National de l'Automobile - Collection Schlumpf

Colecția fraților Schlumpf nu este doar una dintre (dacă nu cea mai) vastă colecție de automobile Bugatti din lume, căci industriașii Fritz și Hans Schlumpf au adunat diverse mașini clasice înainte ca firma lor de textile să dea faliment în anii '70. Ulterior, angajații lor, furioși, au reușit să-și evacueze foștii șefi și au preluat clădirea care găzduiește, în prezent, Musee National de l'Automobile din Mulhouse, orașul de baștină al Bugatti.


Fritz Schlumpf era de-a dreptul obsedat de mașinile lui Ettore, achiziționând 50 de bucăți doar în 1962, urmând ca în următorii cinci ani să mai adauge alte 55 în colecție. Puteai face asta în urmă cu 60 de ani când prețurile pentru mașini interbelice - fie ele și de lux - erau mult mai mici decât astăzi. Chiar și un Ferrari 250 GTO era un „chilipir” la finele aniilor '60, după ce mașina fusese retrasă din curse.


La Mulhouse pot fi văzute două dintre cele șase Bugatti Royale care mai există în lume, inclusiv o copie fidelă a coupe-ului Royale Esders. În total, muzeul, care a fost redeschis în 2000, are peste 500 de mașini, inclusiv modele exclusiviste din alte decade și din alte țări. Un bilet de adult costă 18 euro, muzeul fiind deschis zilnic între 10:00 și 18:00.


Sursă foto: Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri