2 / 4

9 de candidati pe un loc de munca "virtual"

Concurenta la targul de virtual de cariera 3D, organizat de site-ul de recrutare jobsinro.ro, se ridica la peste noua candidati pe un job. Pe durata celor zece zile de targ (7-16 martie), organizatorii estimeaza ca vor colecta circa 13.000 de CV-uri, in conditiile in care cele 37 de companii prezente la eveniment au o oferta de peste 1.400 de locuri de munca.

“Am vrut sa organizam un eveniment virtual pentru ca parea anacronic si desuet, sa organizam un eveniment cu tejghea si pliante, unde candidatii sa aiba in fata firme si nu joburi, si unde fraza de baza sa fie: «Las si eu un CV la dumneavoastra. Sunati-ma, va rog, daca aveti ceva si pentru mine»”, explica Marius Girlea, general manager la jobsinro.ro ideea de a organiza un targ de joburi “neconventional”.

Pana la sfarsitul evenimentului, cei interesati pot intra in cinci camere virtuale, unde angajatorii isi pot pot prezenta oferta de joburi, pot avea dialoguri cu participantii si pot oferi sfaturi de cariera candidatilor.

Aproximativ jumatate dintre joburile din oferta angajatorilor sunt pentru pozitii in strainatate.

In ceea ce priveste oferta interna, cele mai multe locuri de munca sunt oferite de doua agentii de recrutare, Grafton Recruitment si Adecco, cu 115, respectiv 61 de joburi, precum si de Auchan – 76 de pozitii si Continental – 67.

Retailerul francez va deschide trei hipermarketuri in 2011, care vor fi localizate in centrul comercial Palas Iasi, controlat de omul de afaceri Iulian Dascalu, in Electroputere Parc Craiova, precum si in cadrul proiectul Maritimo Constanta, detinut de fondul austriac de investitii Immofinanz.

Pe de alta parte, producatorul de componente auto Continental, prezent pe piata locala prin intermediul a trei unitati de productie, este unul dintre cei mai importanti angajatori din Romania.

Compania are in prezent circa 10.000 de salariati pe piata locala si va continua sa recruteze si in 2011 personal.

In ceea ce priveste profilul celor care viziteaza targul, cei mai multi au peste cinci ani vechime pe piata fortei de munca, urmati de cei cu pana la trei ani de experienta. Totodata, 90% dintre joburile puse la bataie de angajatori sunt full-time.

“Companiile evita sa treaca nivelul salariul in descrierea joburilor din Romania. De regula insa, oferta angajatorilor se invarte in intervalul 250 – 500 de euro net”, mentioneaza Girlea.

Organizatorii estimeaza ca pana la sfarsitul targului vor reusi sa atraga aproximativ 70.000 de vizitatori.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri