2 / 4

Companiile au adus expati

Sapte dintre executivii care au preluat functii de conducere de la inceputul anului pe piata locala sunt expati, arata datele centralizate de Wall-Street.ro.

Shachar Shaine (foto), cel care a ocupat timp de sase ani functia de presedinte al United Romanian Breweries Bereprod (URBB), unul dintre cei mai importanti jucatori de profil de pe piata locala, si-a incheiat mandatul la sfarsitul anului trecut.

El a venit pentru prima oara in Romania in anul 1999 si a ocupat functia de vicepresedinte de marketing al Tuborg Romania.

Conducerea URBB a fost preluata de Hezy Ovadia, cu o experienta de peste 15 ani in piata de profil, inclusiv la Carlsberg Group - Israel Beer Breweries Ltd. Ovadia are studii in domeniul financiar si un EMBA in Managementul Afacerilor, ambele absolvite la Universitatea din Tel Aviv.
De asemenea, industria bunurilor de larg consum (FMCG) a consemnat inca o numire importanta in primele trei luni ale anului.

Tzafrir Granat, fostul vicepresedinte de marketing al producatoruluide lactate Muller Diary Romania, a fost numit, de la 1 ianuarie, in functia de director general al companiei.

El a preluat aceasta pozitie de la Jacob Katz, care ocupa o noua functie in cadrul Central Bottling Company (CBC) Group, partenerul Carlsberg in Israel si Romania.

Functia lasata vacanta de Granat fost preluata de catre Eduard Popisteanu, cu o experienta de peste zece ani in marketing.

Domeniul bancar a inregistrat doua schimbari notabile de management in primul trimestru. Astfel, Giulio Simonelli este noul director general al Bancii Italo-Romena, dupa ce Antonio Bianchin si-a incheiat mandatul la conducerea bancii si a preluat o functie in cadrul Veneto Banca, grupul din care face parte subsidiara locala.

Simonelli si-a inceput activitatea in domeniul bancar in anul 1986. In anul 2000 a intrat in grupul Banca Apulia SPA, unde a ocupat diverse functii de coordonare si conducere, ultima fiind cea de director general. Apulia face parte, de la inceputul anului trecut, din Veneto Banca.

Totodata, Nicola Calabro, directorul general al Intesa Sanpaolo Bank, si-a incheiat mandatul de patru ani in Romania. El a fost numit director general al Banca di Trento e Bolzano, parte a Grupului Intesa Sanpaolo, in cadrul caruia a lucrat inca de la inceputul carierei sale.
Reprezentantii institutiei de credit nu au anuntat inca inlocuitorul lui Calabro.

In farma, italianul Luca Visini este noul country manager al filialei romanesti a Eli Lilly, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de profil. El i-a luat locul lituanianului Arnoldas Doviltis.

Lista expatilor adusi la conducerea companiilor de pe piata locala este completata de Tomohiro Nakashima (Sony), Murat Kazaz (Anchor Grup) si Franz Rattenstetter (Crowne Plaza).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri