1 / 4

Peste 20.000 de sefi au terminat facultati din Bucuresti

Romania are 50.277 de manageri, aproape la fel de multi ca Polonia, o tara cu peste 38 de milioane de locuitori, si de trei ori peste Ungaria, arata datele centralizate de LinkedIn, o retea de socializare pentru mediul de business.

China, cea mai mare tara din lume, cu o populatie de peste 1,3 miliarde de locuitori, are aproape 164.000 de manageri. India, a doua tara ca populatie la nivel mondial, cu 1,2 miliarde de locuitori, se poate lauda cu doar sase manageri, in vreme ce Statele Unite au aproape 4,6 milioane de manageri, la o populatie de circa 310 milioane de locuitori.

Analiza Wall-Street.ro a luat in calcul numarul de manageri care apare dupa cautarea pe pagina LinkedIn, in functie de cuvantul “manager” si de tara in cauza.

Romania are un manager la aproape 430 de locuitori sau un manager la circa 82 de salariati din economie, in conditiile in care populatia tarii este de 21,6 milioane de locuitori, potrivit recensamantului din 2002, iar efectivul salariatilor din economie era de 4,095 de milioane, la sfarsitul lui ianuarie 2011, conform Institutului National de Statistica (INS).

Din cei peste 50.000 de manageri romani inregistrati pe LinkedIn, cei mai multi – 10.430 sunt absolventi ai Universitatii Bucuresti, cea mai mare institutie de invatamant superior la nivel national.

Pe locurile urmatoare in clasamentul institutiilor de invatamant superior finantate de stat se situeaza Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE), cu 6.876 de manageri, Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB) – 3.890, Universitatea Babes Bolyai din Cluj – 1.259 si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti – 1.252.

“Un economist se foloseste in viata reala de instrumentele pe care le-a dobandit in scoala. De asemenea, pe langa economie, in cadrul Academiei de Studii Economii, un student invata si alte materii folositoare in activitatea de management, cum ar fi contabilitatea sau finantele”, explica Gheorghe Rosca, rectorul ASE, succesul institutiei pe care o conduce in pregatirea viitorilor manageri

Cei mai importanti 20 de executivi din Romania, in functie de afacerile pe care le conduc, au la baza o facultate de inginerie sau financiara.

“Daca terminam o alta facultate, nu ajungeam unde sunt astazi".
Vezi in slide-ul urmator despre ce facultate este vorba.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri