1 / 8

Pregatirea pentru interviu este esentiala

O etapa foarte importanta si, din pacate, foarte des neglijata de candidatii mai tineri este pregatirea pentru interviu. Astfel, inainte de a te prezenta la interviu este vital sa te documentezi serios asupra firmei angajatoare, parcurgand informatiile de pe site-ul companiei, alte surse de pe internet, articole din presa etc. Toate aceste informatii te vor ajuta sa iti formezi o imagine mai cuprinzatoare asupra companiei", spune Monica Bors, general managerin cadrul firmei de recrutare Premium HR.

"Recomand candidatului sa se pregateasca pentru interviu citind despre postul vizat, companie, piata pe care activeaza, eventual concurenta", spune si Cristina Popescu, managerul firmei de recrutare QPAS.

"Cu acesta ocazie, putem sa ne formam o imagine documentata. Interviul la care urmeaza sa participam exprima dorinta noastra de a deveni parte din echipa companiei respective si, deci, cu cat vom fi mai bine informati cu atat mai bine ne vom prezenta in cadrul interviului", considera Bianca Moraru Demeter, project manager in cadrul agentiei de recrutare Professional.

"Candidatul trebuie sa adune toate informatiile necesare despre companie si despre domeniul sau de activitate si, nu in ultimul rand, sa aiba motivatii solide in ceea ce priveste decizia de a aplica pentru acel post", considera si Adela Marin de la Complete Training.
Sursa foto: freedigitalphotos.net

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri