3 / 9

Andreea Mihaescu, BestJobs: Tendintele in HR

Andreea Mihaescu (foto), specialist relatii publice si comunicare in cadrul BestJobs, a declarat ca tendintele in recrutarea de candidati, atat la nivel international cat si intern se afla intr-o continua schimbare. „Am analizat piata de resurse umane si am constatat ca exista cateva tendinte: recrutarea are loc din ce in ce mai mult cu ajutorul retelelor sociale, prin intermediul interviurilor video sau cu ajutorul smartphone-urilor”, a spus reprezentantul BestJobs.

Ea a adaugat ca o pondere de 65% dintre candidatii chestionati in cadrul conferintei „Mobile Recuitment” din octombrie 2012 aplica la job-uri utilizand telefonul mobil. Dintre acestia, 84% cauta informatii in plus despre job-ul care le-a atras atentia, 40% cauta informatii despre cultura companiei si 16% informatii despre angajator.

In ceea ce priveste recrutarea, la nivel international, 92% dintre companiile americane recruteaza prin intermediul retelelor sociale, iar rata de succes este de 73%. Pe de alta parte, in Romania, 31% dintre recrutori angajeaza dupa ce au selectat anumiti candidati pe Facebook.

„Chiar daca aveti cont pe Facebook, dar nu intrati des, informatiile de acolo sunt totusi cautate. Se intampla ca informatiile de acolo sa va faca sa va schimbati parerea despre candidati”, a mai spus Mihaescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri