4 / 9

Sudori, tamplari si zidari

Meseriasii calificati, cum ar fi sudorii, tamplarii, zidarii si frezorii, sunt printre cel mai greu de gasit candidati in Romania, potrivit Ameliei Timaru, managerul agentiei de recrutare Manpower Sibiu.


"Principala cauza este numarul insuficient de candidati disponibili pe piata, care se datoreaza atat numarului redus de absolventi specializati, cat si migratiei catre alte tari, unde salariile pentru aceste activitati sunt mai mari", explica Amelia Timaru.


Cel mai greu de gasit sunt sudorii pe care angajatorii ii gasesc intr-un timp destul de lung, intre 30 si 60 de zile. "un angajator a cautat un candidat experimentat, cu experienta de minimum trei ani, care sa aiba fie scoala profesionala, fie un curs de calificare de sudura, cerandu-se si cunostinte de sudura TIG/WIG si MIG/MAG. Candidatii specializati in sudura MIG/MAG sunt cel mai dificil de gasit. Angajatorii isi doresc candidati care cunosc sudura, dar detin si cunostinte de desen tehnic si structura materialelor. Acesti candidati nu sunt disponibili pe piata decat in numar foarte redus si nu candideaza spontan sau la anunturi specifice decat foarte rar", mai spune Timaru de la Manpower Sibiu.


Salariul pe un astfel de post este intre 350 si 600 de euro. In alte tari, salariile sunt intre 1.300 si 1.700 euro, ceea ce face ca romanii sa fuga din Romania.


Sursa foto: Sudor/Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri