3 / 4

Angajatorii nu promoveaza intern

In raportul privind tendintele in recrutare pentru 2016 al LinkedIn, o treime dintre recrutori au raspuns ca prioritatea companiei ramane retentia angajatilor. Surprinzator, angajarile interne sunt in topul importantei pentru doar 12% dintre companii. Asadar, nu este de mirare ca un numar important dintre angajati isi doresc sa plece din companiile in care lucreaza pentru a putea avansa, in contextul in care foarte putine organizatii se concentreaza pe angajatii interni pentru a ocupa posturile libere.


Daca este disponibil un post de conducere, compania nu ar trebui sa inceapa imediat cautarile in afara, ci sa se uite la angajatii interni. Chiar daca nu au toate abilitatile si experienta necesare, acestia au avantajul ca stiu cum functioneaza companiei si ce vor colegii si ce asteptari au de la superiori.


Un alt avantaj pe care il are compania atunci cand promoveaza un angajat performant intr-o pozitie noua este ca poate controla rapiditatea cu care tranzitia are loc. In acest fel, angajatorii le pot acorda noi responsabilitati si ii pot degreva de cele vechi intr-un ritm care sa le permita sa isi intre in noul rol.


Foto: design36, Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri