2 / 7

Salariile de entry level au scazut aproape la jumatate

O opinie diferita este impartasita de reprezentantul Skill Team - Human Resources Company, un alt jucator din resurse umane cu un portofoliu de clienti din domeniul financiar. Marian Manolache (foto), senior consultant, a spus ca, in randul companiilor alaturi de care firma sa este prezenta cu diverse proiecte, nu se fac concedieri din departamentele financiar. “In bancile sau institutiile financiare cunoscute noua, au aparut redistribuiri ale unor delegari sau portofolii ce am putea sa le clasam la sub 1%. Primim intr-adevar multe aplicatii de la angajatii bancilor, dar acesta este rezultatul unei stari de panica gestionata defectuos la nivelul bancii respective”, a completat el.

Potrivit Loredanei Ladunca, salariile oferite de angajatorii din industria financiara au scazut considerabil. “Salariile de entry level au scazut aproape la jumatate. Pentru un contabil, entry level, se putea obtine 800 de euro net, acum nu poate negocia pentru mai mult de 400 de euro. Pe pozitii de middle si top management nu putem vorbi chiar de o scadere a nivelului salarial de angajare. Au scazut cel mult cu 10-15 in cazul posturilor middle management".

Unul dintre motivele invocate de Ladunca pentru stagnarea lefurilor din middle si top management este tendinta pietei de a se pozitiona in expectativa. Astfel, managerii prefera sa isi pastreze angajatii de care au neaparata nevoie, sa ii motiveze prin mentinerea nivelului salarial incercand astfel sa isi pastreze calitatea business-ului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri