3 / 4

Indicatori ai schimbarii pe piata de recrutare in IT

Nivelul salarial de baza, fluctuatia de personal si expectatiile candidatilor si ale angajatorilor pot constitui principalii factori care indica o modificare a tacticilor si conditiilor de recrutare in IT.

Conform recruitment manager-ului BrainSpotting, fata de anul 2008, salariul de baza al specialistilor in IT s-a mentinut la aceleasi cote. Desi au existat companii care au recurs la metoda diminuarilor salariale, acestea nu au fost mai ridicate de 10% din salariul de baza. Venitul unui specialist IT a inregistrat fluctuatii semnificative numai in cazul in care la remuneratia fixa se adauga un comision pe care, din cauza scaderii de cereri de produse, angajatul nu l-a mai putut obtine.
Insa, in ceea ce priveste salariul de intrare in companie, Sutac sustine ca a observat o usoara scadere a nivelului remuneratiei, fara insa sa precizeze despre ce procent este vorba.

BrainSpotting este o firma specializata in recrutarea de personal pentru domeniul IT. La finele anului 2007 firma inregistra o cifra de afaceri de aproape 300.000 euro si un profit net de 73.000, potrivit datelor Ministerului Finantelor. Lansata pe piata in urma cu opt ani, firma numara acum 10 angajati – recruiteri.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri