3 / 4

Grevele au creat haos

Daca 2008 a adus greve la unii din cei mai mari angajatori de pe piata locala, anul recent incheiat a venit cu multiple nemultumiri in sistemul bugetar.

Una din cele mai importante greve din 2009 a fost cea de la metrou, care a inceput cu o perioada de avertisment, protestul salariatilor metroului bucurestean luand sfarsit dupa doua zile in care traficul din Capitala a fost, practic, paralizat.

Salariatii de la metrou au fost in greva timp de doua zile deoarce autoritatile nu au aprobat majorarea salariilor cu 20%, in conditiile in care castigul minim din domeniu se cifreaza in jurul a 1.500 de lei.

Cea mai grava greva, din punct de vedere al numarului de oameni implicati, a avut loc insa la inceputul lunii octombrie, cand peste 750.000 de salariati din invatamant, sanatate, administratie publica si politie au decis sa protesteze din cauza nivelului salarial redus.

De asemenea, magistratii s-au aflat circa o luna in greva, nemultumiti de prevederile legii unice de salarizare din sistemul bugetar.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri