3 / 4

Cele mai importate mutari din primele sase luni

Una din cele mai spectaculoase schimbari care au avut loc in randul companiilor de pe piata locala in primele sase luni ale anului este plecarea lui Cristian Constantinescu (foto) de la conducerea Allianz-Tiriac Asigurari, cea mai mare companie de asigurari din Romania.

Indianul Rangam Bir, ce a detinut anterior functia de vicepresedinte al Allianz New Europe, este noul succesor al lui Constantinescu.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti (ASE), Constantinescu detine functia de presedinte al UNSAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare) din 1997.

Un an mai tarziu a devenit membru in consiliul director al Institutului de Asigurari, iar din 2000 a fost numit director general si membru in consiliul director al Allianz-Tiriac Asigurari.

O alta mutare importanta la varf s-a petrecut chiar la inceputul anului, cand Mihai Ghyka, cu o experienta de peste 12 ani in industria berii, s-a reintors la sefia InBev, parte a grupului StarBev.

Mihai Ghyka l-a inlocuit pe Eduardo Luz la conducerea operatiunilor din Romania ale StarBev, dupa ce, la inceputul lunii decembrie 2009, CVC Capital Partners a finalizat tranzactia pentru achizitionarea operatiunilor din Europa Centrala si de Est a Anheuser-Busch InBev.

Totodata, plecarea lui Constantin Tampiza de la conducerea LukOil Romania, unul din cei mai importanti jucatori din industria petroliera locala, cu afaceri anuale de peste un miliard de euro, reprezinta o alta mutare importanta petrecuta la varful companiilor in primele sase luni ale anului.

Tampiza, 62 de ani, de profesie inginer, este unul din cei mai cunoscuti executivi de pe piata locala. Locul sau a fost luat, dupa opt ani de mandat, de catre Maxim Khitrov.

Fostul director general al LukOil Romania va ramane in cadrul companiei, insa Khitrov se va ocupa de partea operationala a business-ului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri