3 / 7

Daniel Enache: Cu tata nu poti negocia direct, pentru ca pierzi. Are o logica infailibila

Daniel Enache (30 de ani) este singurul copil al lui Radu Enache, proprietarul Continental Hotels, singurul lant hotelier local, si a studiat nu industria ospitalitatii, ci multimedia la Universitatea Bocconi din Milano, universitate pe care a absolvit-o in 2004. Din 2007 este proprietarul firmei de soft Digital Data Tech, care dezvolta aplicatii pe zona de media.

“Bunicul a creat o afacere, mama (arhitectul Daniela Mirea) a creat o afacere, tata la fel. Intr-un batalion de antreprenori era foarte ciudat sa vin si sa spun ca vreau sa ma angajez”, explica tanarul

Pe de alta parte, tatal sau recunoaste ca nu s-a gandit niciodata la afacerea pe care a fondat-o ca la un business care sa fie mostenit, lucru care “ i-a creat lui Daniel fagasul sa creeze o afacere”.

“Pentru mine antreprenoriat inseamna sa construiesti. Eu ma gandesc la viitorul indepartat. Domnul presedinte (n.red Radu Enache) este finantatorul meu principal si este ca la banca: cat timp platesti, totul este OK”, mai spune Daniel Enache.

Acesta ii ofera destul de des consultanta tatalui sau pe proiectele legate de IT ori online din cadrul hotelurilor, iar seful Continental recunoaste ca il enerveaza ca “trebuie sa apeleze destul de des la el”.

“Este un tip care ma starneste, a durat un pic pana am inceput sa-i respect opiniile”, afirma presedintele Continental Hotels, un business cu afaceri de 20 de milioane de euro si evaluat la sfarsitul anului trecut la circa 140-150 milioane de euro, conform Money Express.

“La Continental eu sunt opozantul sef, in multe cazuri am o viziune diametral opusa. Tata are o viziune foarte bataioasa asupra pietei, eu sunt filosoful familiei. Cu el nu poti negocia direct pentru ca pierzi, are o logica infailibila. De la mama am invatat insa sa fiu creativ si sa explorez si alte zone si in 99% din cazuri il enervez. De la tata am luat perseverenta, iar de la mama creativitatea, ambitia si dorinta de a face lucrurile diferit”, mai spune mostenitorul lantului Continental despre relatia pe care o are cu tatal sau.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri