2 / 4

DPD Romania

Compania de curierat si logistica Dynamic Parcel Distribution (DPD) Romania, controlata indirect de Posta Franceza (La Poste) prin subsidiara GeoPost, a inregistrat in luna decembrie un volum al livrarilor in crestere cu peste 10% fata de aceeasi luna din 2010.

“Activitatea DPD Romania din decembrie 2011 a fost una vizibil mai buna fata de cea din decembrie 2010. Volumul livrarilor nationale si internationale a crescut cu peste 10% in ultima luna a lui 2011, fata de perioada similara a anului precedent. Punem aceasta performanta atat pe seama cresterii generale a consumului, specifica perioadei sarbatorilor, dar si pe dezvoltarea puternica a apetitului consumatorului roman pentru comertul online”, a precizat Alin Gherman, director comercial DPD Romania.

In primele noua luni ale lui 2011, cifra de afaceri a companie a crescut cu 25% fata de perioada similara a lui 2010. De asemenea, profitul a urcat in aceeasi perioada.

“Pentru DPD Romania, 2011 a fost anul consolidarii, maturizarii si alinierii complete la standardele retelei DPD International. Din vara lui 2011, DPD Romania se afla 100% in proprietatea GeoPost Yurtici Kargo”, a mai spus Gherman.

Investitiile companiei anul acesta se vor indrepta catre un nou sistem informatic creat de grupul DPD pentru toata regiunea CSEE, menit sa dezvolte flexibilitatea platformei IT, a serviciilor si optiunilor oferite.

“Desi exista semnale pozitive pe anumite sectoare economice, mediul de afaceri actual este unul foarte sensibil, iar criza politica pe care o traversam nu face altceva decat sa incetinesca evolutia economica”, considera managerul DPD Romania.

GeoPost a achizitionat in 2008 compania romaneasca de curierat Pegasus, care a ulterior a devenit DPD Romania. Compania functioneaza in regim de franciza si are la nivel de national o retea compusa din 110 francizori cu 74 de depozite si 12.000 de coletele livrate zilnic. Pe plan extern compania poate efectua livrari in 220 de tari.

Principalul centru de coletarie al companiei este la Sibiu, insa mai detine unitati la Bucuresti, Bacau, Brasov si Buzau.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri