4 / 5

Lugera&Makler: Putem caracteriza piata de recrutare prin cuvintele "precautie" si "actiune"

"In primul semestru din 2012 au existat mai multe pozitii vacante decat in perioada copespondenta din 2011. Acest fapt a fost generat de diminuarea impactului crizei financiare si de schimbarea focusului companiilor, de pe scaderea costurilor, ca si modalitate de reactie imediata, pe eficientizarea activitatii si cresterea calitatii, ca si componenta a unei strategii pe termen mediu, posibila doar cu investitii in componenta de resurse umane", spune Andreea Munteanu, Acting Recruitment Manager in cadrul companiei de recrutare Lugera & Makler.

In primele sase luni ale anului, companiile din domeniile automotive si BPO si-au marit personalul, potrivit sursei.

Cuvintele care caracterizeaza prima parte a anului

"Recrutarea a inceput anul 2012 intr-o nota de «Precautie». Atat angajatorii, cat si candidatii au studiat si analizat foarte bine modul in care se comporta piata, inainte de a face un pas efectiv. Perioada de dupa finele lunii februarie am putea spune ca este caracterizata de cuvantul «Actiune», atat din punctul de vedere al angajatorilor, ale caror proiecte de recrutare initiate si lasate in stand by s-au reactivat, cat si din perspectiva candidatilor. Acestia din urma au devenit foarte activi in piata si de cele mai multe ori accepta prima oferta concreta pe care o primesc.

Principalele particularitati ale recrutarilor in 2012

"In 2012 am observat o scadere a disponibilitatii angajatorilor de a face concesii; bugetele pentru recrutare sunt aprobate cu dificultate si, drept urmare, se cauta candidati care sa poata sustine un rol complex, cu arie de expertiza extinsa. Candidatii devin din ce in ce mai atenti in ceea ce priveste angajatorul care a deschis un proces de recrutare, indiferent de nivelul lor de experienta", a mai spus Andreea Munteanu.

Compania Lugera & Makler, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de recrutare.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri