1 / 11

Contextul in care ati ales dezvoltarea unei linii de export pentru Apidava in Arabia Saudita

Liviu Sandu, director dezvoltare Cargo-Partner Expeditii (foto stanga): Ne-am gandit sa oferim ceva nou, ceva autentic si romanesc. Dupa consultari interne si cautari dupa materiale de lucru, am concluzionat ca exportul de miere intr-o tara araba ar putea fi un proiect care ar impinge intreaga industrie apicola intr-un nou contex, acela al exportarii produselor romanesti de calitate catre noi piete de consum.

Gabriel Mitrache, Project Manager OTP Bank
(foto mijloc): Fiecare dintre noi, avand un puternic background de business, dar totusi cu interese diferite, a venit cu mai multe idei relationand intr-o oarecare masura cu ceea ce facem in viata de zi cu zi sau avand la baza nevoi personale care nu-si gasisera o rezolvare/solutie pe piata actuala. In cele din urma a castigat un proiect care s-a nascut mai mult din research, care imbina perfect traditia si valorile romanesti ridicate la rang de afacere internationala. A fost o adevarata provocare sa creezi un intreg plan de business pentru exportul mierii romanesti de la Apidava in Arabia Saudita, una dintre cele mai importante tari importatoare de miere din lume.

In urma unei intalniri care a durat mai mult de jumatate de azi, dupa ce ne-am expus fiercare ideile proprii (miere in Arabia Saudita, firma de recuperare datorii fiannciare in Spania si carucioare modulabile pentru gemeni) am concluzionat ca vom aborda proiectul de capstone cu un business plan de export miere romaneasca in Arabia Saudita: o industrie cu care nu eram familiari niciunul dintre noi intr-o tara necunoscuta – o provocare adevarata!

Adrian Anghel, Senior Manager Bancpost (foto dreapta): Fiecare dintre noi a venit cu cate o idee. Am fost cu totii de acord ca exportul mierii ar fi tema cea mai potrivita intrucat ar fi reprezentativa pentru tara noastra si pe de alta parte am putea obtine informatiile necesare unui astfel de proiect. Romania are traditie in ceea ce priveste productia de miere, si un asemenea business are mari sanse de a fi profitabil. Am ales Apidava datorita calitatii produselor sale, element esential pentru construirea unei afaceri viabile. Arabia Saudita este al 8-lea importator din lume, iar Apidava exporta deja in toate tarile din top 7, asadar alegerea acestei tari a venit in mod natural. In plus, potentialul de export catre Asia si Orientul Mijlociu este inca departe de a fi exploatat la maxim de catre companiile romanesti si de aceea consider aceasta alegere cu atat mai nimerita.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri