2 / 9

Daniela Serban, manager in cadrul Bursei de Valori Bucuresti


Cred ca vom vedea mai repede decat ne-am astepta un IPO privat pe Bursa de Valori Bucuresti, poate chiar anul acesta.


Cred ca vom vedea mai repede decat ne-am astepta un IPO privat pe Bursa de Valori Bucuresti, poate chiar anul acesta. Partea pozitiva este ca exista un interes mai mare din partea antreprenorilor pentru a se finanta pe bursa. Am intrat in contact cu multe companii care au un anumit grad de indatorare; partea mai putin buna este ca reforma de pe piata de capital se desfasoara intr-un ritm mai greu decat credeam noi.


Ne-am interesectat cu destul de multe prejudecati atunci cand am discutat cu antreprenorii despre procesul de listare. Prima si cea mai importanta este ca Bursa este doar pentru companiile mari. In realitate nu este deloc asa, poate nu a existat destula rabdare pentru intelegerea pietei sau poate ca mecanismele bursei nu au fost explicate anterior indeajuns de bine.


Piata principala a BVB este destinata companiilor mai mari, cu o capitalizare de cel putin 1 mil. euro, in vreme ce noua piata AeRO va tinti companii de dimensiuni mai reduse, care au o capitalizare de circa patru ori mai mica. Diferenta intre piata reglementata a BVB si AeRO va fi si istoricul companiilor. Mai exact, in noua piata nu va fi necesar un istoric indelungat pentru noii emitenti listati, astfel ca vom putea sa vorbim si de start-up-uri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri