10 / 11

Dragos Anastasiu

Dragos Anastasiu, seful grupului de turism Tui TravelCenter/Eurolines, cel mai mare de pe piata locala, si-a fondat busineesul in anul 1995, initial fiind doar in zona de transport persoane.


A pus bazele propriei afaceri cu 3-4 angajati, intr-o camaruta, si cu un imprumut de 30.000 de marci de la mama sa. A inceput businessul Eurolines dupa ce in 1982, la 18 ani plecase in Germania, unde studiase medicina, meserie pe care a profesat-o opt ani.


“Am plecat la 18 ani in comunism si m-am intors intr-un capitalism dement. Imi aduc aminte ca dupa 3 luni, a venit Garda Financiara si nu am inteles ce vor sa schimb. Mie mi se parea ca fac totul bine si, totusi, eram in afara legii”, spune el.


Dupa mai multi ani in care a facut transport de persoane, Anastasiu a intrat si pe zona cu turism, iar in prezent conduce 18 firme, cu 500 de angajati, fiind partenerul tour-operatorului german TUI.


Tui TravelCenter/Eurolines a incheiat 2014 cu o cifra de afaceri de 66,7 milioane euro (297 mil. lei), in crestere cu 31% fata de 2013.


Citeste si: La pranz cu Dragos Anastasiu (Eurolines): Am plecat la 18 ani din comunism si m-am intors intr-un capitalism dement


http://www.wall-street.ro/special/wall-street-lunch/145738/la-pranz-cu-dragos-anastasiu-eurolines-despre-profesia-de-medic-business-si-timp-liber.html

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri