2 / 9

Timisoreana

Mihai Barsan, Group Brand Manager companiei URSUS Breweries, filiala din Romania a grupului SABMiller declara ca isi iubeste marcile de bere pe care le “pastoreste”, printre care Timisoreana ocupa un loc special, mai ales datorita cresterii in volum inregistrata in ultimii doi ani.

“In mod clar re-pozitionarea Timisoreana este varful succeselor mele profesionale. Daca in 2005, marca era pe locul 6 ca volume, la inceputul lui 2007, a ajuns in fruntea clasamentului, o evolutie spectaculoasa care se mentine si in prezent”, apreciaza Barsan.

Re-pozitionarea de succes a berii Timisoreana i-a adus si o promovare in ierarhia companiei producatoare de bere, Barsan ocupandu-se, in prezent, si de alte brand-uri, precum Ciucas si Stejar.

Experienta din domeniul marketing-ului si al brand management-ului l-a invatat ca un prim obstacol pe care trebuie sa-l depasesti, inca de la inceputul ciclului de viata a brand-ului, este formarea unei viziuni corecte si construirea, in companie, a increderii in marca.

“In clipa in care brand-ul prinde viteza si creste ca Fat-Frumos, este foarte important sa poti controla cat mai bine acest moment si sa eviti supraincalzirea cresterii", este de parere Barsan.

Principala schimbare pe care Barsan a adus-o management-ului marcii Timisoreana a fost intoarcerea la cel mai important adevar al acesteia, si anume faptul ca berea este fabricata in prima unitate de productie de acest gen de pe teritoriul Romaniei.

“Intoarcerea in timp, gasirea semnificatiilor acestui adevar istoric a dus la re-construirea, in totalitate, a principiilor de comunicare pe o fundatie mult mai puternica”, explica Barsan.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri