3 / 9

Catalin Ignat - Vice-presedinte al departamentului de marketing in cadrul URBB

Angajat al URBB de peste 11 ani, Catalin Ignat este primul roman care ocupa functia de vice-presedintele departamentului de marketing din cadrul companiei. Inginer ca formatie profesionala, Ignat s-a orientat inca de la inceputurile carierei catre marketing, ca mai apoi sa descopere brand managementul intr-o companie din FMCG.

Dupa absolvirea Institutului Politehnic din Bucuresti, la inceputul lui 1990, si-a inceput activitatea profesionala ca inginer stagiar in cadrul IPRS Baneasa, iar un an mai tarziu descopera domeniul dinamic al vanzarilor.

Initial, Ignati a lucrat pentru companii de pe piata echipamentelor electronice si de comunicatii, iar apoi a ales domeniul produselor de larg consum, ca director de vanzari in cadrul unei companii importatoare de bere.

In anul 1996 s-a alaturat echipei URBB, fiind unul dintre primii angajati ai companiei. Dupa 3 ani de activitate in cadrul departamentului de vanzari, s-a integrat celui de marketing, intai ca Brand Manager al marcii Tuborg, apoi si al Skol si Carlsberg.

“Munca mea este departe de a fi considerata de rutina, intrucat fiecare zi aduce ceva nou. Insa, cred ca ceea ce marcheaza cu consecventa zilele de lucru sunt intalnirile cu brand managerii companiei, in care fie dezvoltam strategii, fie facem statusuri ale campaniilor pe care le avem in derulare”, explica Ignat.

Daca nu ar detine functia de vice-presedinte al departamentului de marketing, Ignat crede ca ar putea sa lucreze in vanzari, un domeniu comparabil cu cel al marketing-ului, din punctul de vedere al dinamismului.

“Calitatile esentiale ale unui vice-presedinte din industria berii sunt viziunea si viteza de decizie, la fel ca si in domeniul vanzarilor. Piata berii este un domeniu extrem de dinamic, in care trebuie sa trasezi strategia unei marci pe termen lung, pentru a-i asigura prezenta pe piata, dar si sa raspunzi rapid unor modificari de conjunctura a pietei”, este de parere seful de marketing al URBB.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri